Ντεμπούτο με μεγάλη πρόκριση για τον Musetti (vids)

 
Ντεμπούτο με μεγάλη πρόκριση για τον Musetti (vids)
tn team Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 - 21:55

O Lorenzo Musetti απέκλεισε το Νο.13 του ταμπλό, David Goffin, στο ντεμπούτο του σε Grand Slam διοργάνωση, και μάλιστα με το εμφατικό 3-0 σετ! Νίκη στην πρώτη του αναμέτρηση σε κυρίως ταμπλό στο Roland Garros και για τον Carlos Alcaraz.

Ο μόλις 19χρονος Musetti, που από την περσινή χωμάτινη σεζόν έχει δείξει πως θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον, πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη του εμφάνιση σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης και έπαιξε εντυπωσιακό τένις, για να κερδίσει το Νο.13 της παγκόσμιας κατάταξης, David Goffin, με 6-0, 7-5, 7-6 (3).

Με πολύ εντυπωσιακό τρόπο και ένα bagel άνοιξε τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση ο ταλαντούχος Ιταλός τενίστας, που κατάφερε να διαχειριστεί την πίεση, αλλά και την αγωνιστική άνοδο του Goffin, στα δυο επόμενα σετ.

Στο 2ο σετ χρειάστηκε να σβήσει ένα set point στο 4-5, 40-Α, για να κάνει το 5-5 και αργότερα να κάνει και το μοναδικό break του σετ, χάρη στο οποίο απέκτησε τη δυνατότητα να σερβίρει για τη κατάκτησή του στο 12ο game (7-5).

Στο 3ο σετ το break ήρθε νωρίς για τον Musetti, που προηγήθηκε με 3-1 και έφτασε να είναι μπροστά έως και το 5-3. Αξίζει να σημειωθεί πως είχε διπλό break point στο 7ο game για το 5-2 λίγο πριν, αλλά ο Goffin υπερασπίστηκε το σερβίς του και μείωσε σε 4-3.

Αυτό λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο για τον Musetti, που όταν σέρβιρε για τη νίκη ισοφαρίστηκε σε 5-5. Έκανε νέο break στη συνέχεια και σέρβιρε ξανά για τη νίκη όταν πέρασε και πάλι μπροστά με 6-5, όμως και αυτή τη φορά ο Goffin έκανε το break back και έστειλε το σετ στο tie-break.

Παρά τις δυο τεράστιες ευκαιρίες που είχε για να τελειώσει το παιχνίδι, αλλά και το διπλό break point για το double break νωρίτερα, ο Musetti δεν έχασε την ψυχραιμία του και πήρε το σετ αυτό στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-3.

Διαρκώς ανεβαίνει ο 19χρονος Ιταλός, ο οποίος μόλις σήμερα ανέβηκε στο Νο.76 του κόσμου, που είναι το career high του, και με τη νίκη αυτή αναμένεται να βρεθεί ακόμα ψηλότερα στο Νο.73. Μπορεί φυσικά να μπει στο Top 70 αν κερδίσει και τον επόμενο αγώνα του, στον οποίο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Yoshihito Nishioka και Jo-Wilfried Tsonga.

Ένας άλλος πολύ ταλαντούχος παίκτης, ο 18χρονος Carlos Alcaraz, συνδύασε επίσης με νίκη την πρώτη του εμφάνιση στο Roland Garros. Ο νεαρός Ισπανός, που πήρε από τα προκριματικά την είσοδο στο παρισινό Grand Slam, επιβλήθηκε του επίσης qualifier Bernabe Zapata Miralles με 6-3, 2-6, 6-1, 7-6 (4) και πέρασε στον 2ο γύρο ενός Slam για 2η φορά στην καριέρα του, αφού το ίδιο είχε κάνει και στο φετινό Australian Open, μπαίνοντας και εκεί από τα προκριματικά.

Στον επόμενο αγώνα του θα έχει δύσκολη αποστολή, καθώς θα αντιμετωπίσει το Νο.28 του ταμπλό, Nikoloz Basilashvili, που κέρδισε τον Dusan Lajovic με 6-4, 6-3, 0-6, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots