Χάνει και το Roland Garros o Wawrinka

 
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka © Corinne Dubreuil/FFT
tn team Τετάρτη, 19 Μαϊος 2021 - 23:19

O πρωταθλητής του Roland Garros του 2015, Stan Wawrinka, έκανε και επίσημη την απουσία του από το φετινό τουρνουά, που σημαίνει πως για πρώτη φορά από το 2003 θα απουσιάσει από το Παρίσι!

Όπως αποκάλυψε μέσα από δήλωσή του στο Reuters, ο Wawrinka δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του στο αριστερό πόδι, για τον οποίο είχε υποβληθεί και σε χειρουργική επέμβαση τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να χάσει και το Roland Garros.

Ο 36χρονος Ελβετός, ο οποίος είχε κατακτήσει το παρισινό Grand Slam το 2015 και ήταν ακόμα φιναλίστ το 2017, δεν έχει δώσει κανέναν αγώνα τους τελευταίους δυο μήνες.

"Ήλπιζε πως θα ήταν έτοιμος να παίξει στο Παρίσι μετά από τη μικρή χειρουργική επέμβαση που έπρεπε να κάνει στο πόδι του τον Μάρτιο, όμως δεν μπόρεσε να βρεθεί εγκαίρως στην κατάλληλη φυσική κατάσταση", είπε στο Reuters εκπρόσωπος του Wawrinka.

"Ο Stan δουλεύει σκληρά αυτή την περίοδο και ελπίζει πως θα φτάσει στην κατάσταση που πρέπει να βρίσκεται μέσα στον Ιούνιο", πρόσθεσε το μέλος της ομάδας του Ελβετού τενίστα, που πλέον στοχεύει να αγωνιστεί στα τουρνουά της σεζόν του γρασιδιού.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stanislas Wawrinka (@stanwawrinka85)

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Wawrinka δεν έχει χάσει ποτέ στην καριέρα του το Roland Garros στο παρελθόν. Πρώτη φορά αγωνίστηκε το 2004, στο ταμπλό των προκριματικών, ενώ από το 2005 έως το 2020 είχε 16 συνεχόμενες παρουσίες στο κυρίως ταμπλό.

Δεν θα είναι το μόνο μεγάλο όνομα που θα απουσιάσει από το παρισινό major, αφού τη συμμετοχή του απέσυρε και ο Andy Murray, που δοκίμασε το σώμα του παίζοντας διπλά στη Ρώμη την περασμένη εβδομάδα, όμως δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος να επιστρέψει στα μονά και ειδικά για ένα τουρνουά best-of-five, όπως είναι το Roland Garros.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots