Το πρωτοφανές στατιστικό που δημιούργησε η Swiatek

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek Corinne Dubreuil / FFT
tennisnews team Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 - 19:46

Η Iga Swiatek ήταν αναμφίβολα μια ευχάριστη έκπληξη στο φετινό Roland Garros, κατακτώντας στα 19 της χρόνια τον πρώτο της Grand Slam τίτλο. Με τη νίκη της ωστόσο έδωσε συνέχεια και σε ένα ρεκόρ που δεν έχει προηγούμενο στο χωμάτινο Grand Slam. 

Παρόλο που σε άνδρες και γυναίκες το Roland Garros λόγω της επιφάνειάς του έδειχνε να είναι το πιο αμφίρροπο Grand Slam -στους άνδρες άλλαξε αυτό τα τελευταία 15 χρόνια- αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στο γυναικείο τουρνουά δεν έχει προηγούμενο.

Με τη νίκη της Swiatek την προηγούμενη εβδομάδα, πλέον το Roland Garros έχει 5 συνεχόμενες πρωταθλήτριες, που κέρδισαν για 1η φορά Slam στο Παρίσι.

Το 2016 πρωταθλήτρια ήταν η Garbine Muguruza, η οποία είχε μόνο 2 κερδισμένους τίτλους γενικά στην καριέρα της ως τότε και κέρδισε στο Παρίσι το πρώτο της major, από τα δυο που έχει σήμερα.

Το 2017 πρωταθλήτρια ήταν η Jelena Ostapenko, η οποία κέρδισε μάλιστα τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στο Γαλλικό Όπεν (όπως και η Swiatek) και μέχρι σήμερα μοναδικό της Grand Slam.

Το 2018 πρωταθλήτρια ήταν η Simona Halep, της οποίας φυσικά η ιστορία είναι τελείως διαφορετική και λίγο πολύ γνωστή σε όλους, αλλά και για εκείνη ήταν ο πρώτος της Grand Slam τίτλος.

Το 2019 πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ashleigh Barty, ανοίγοντας επίσης λογαριασμό στα Slams με το παρισινό major.

Το 2020 αποτέλεσε την 5η διαδοχική χρονιά για το Roland Garros που δημιουργεί μια νέα πρωταθλήτρια Grand Slam, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots