Μια νίκη μακριά από το θαύμα η Swiatek (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek Philippe Montigny / FFT
tennisnews team Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 - 17:18

Στα 19 της χρόνια, η Iga Swiatek προκρίθηκε στον πρώτο της Grand Slam τελικό, διαγράφοντας μάλιστα μια από τις πιο εντυπωσιακές πορείες έως τώρα στην ιστορία του Roland Garros, καθώς μετράει 23 χαμένα games σε 6 αναμετρήσεις!

Ακόμα μια ισοπεδωτική νίκη πέτυχε η Iga Swiatek, που συνεχίζει να πραγματοποιεί μια πορεία βγαλμένη από παραμύθι, στο φετινό Roland Garros.

Μετά από 70 λεπτά μόλις, η 19χρονη Πολωνή "καθάρισε" τον πρώτο ημιτελικό του τουρνουά, συντρίβοντας τη Nadia Podoroska με 6-2, 6-1! Θα γίνει η 1η Πολωνή στην ιστορία που θα παίξει σε τελικό στο Γαλλικό Όπεν!

Μέχρι 5 games έχει χάσει σε έναν αγώνα στο φετινό Roland Garros η Swiatek, η οποία έχει 12-0 σετ σε 6 αναμετρήσεις και συνολικά έχει χάσει 23 games! Δηλαδή χάνει μέσο όρο κάτι λιγότερο από 4 games ανά παιχνίδι! 

Πραγματοποιεί αναμφίβολα μια από τις καλύτερες πορείες που έχουν καταγραφεί στο Grand Slam του Παρισιού και απέχει μια νίκη από το μεγάλο θαύμα, περιμένοντας να μάθει την τελευταία της αντίπαλο από τον δεύτερο ημιτελικό, μεταξύ της Sofia Kenin και της Petra Kvitova.

Όλα αυτά ενώ βρίσκεται και στα ημιτελικά του διπλού, όπου παίζει με την Αμερικανίδα Nicole Melichar. Αύριο θα αντιμετωπίσει τις Alex Guarachi και Desirae Krawczyk, για να πάρει και εκεί το εισιτήριο για τον τελικό.

Η Swiatek ήταν και σήμερα πολύ επιθετική, φτάνοντας τους 23 winners και τα 20 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που η Podoroska είχε μόλις 6 winners και ισάριθμα αβίαστα λάθη με την Πολωνή.

Επίσης η 19χρονη αξιοποίησε τα 5 από τα 9 break points που δημιούργησε, ενώ έχασε μόνο μια φορά το σερβίς της, στο μοναδικό game που κέρδισε κιόλας η Podoroska στο 2ο σετ.

Από την αρχή ο ημιτελικός ήταν μονόπλευρος, με τη Swiatek να προηγείται με 3-0 και να κάνει νέο break στο 8ο game για το 6-2. Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 4-0 η Πολωνή και όταν η Podoroska μείωσε σε 4-1 με break απάντησε με δυο ακόμα συνεχόμενα games, ολοκληρώνοντας χωρίς κανένα πρόβλημα το παιχνίδι σε 1 ώρα και 10 λεπτά.

Παρά τα τρια κερδισμένα της games, δεν παύει να είναι μια σπουδαία πορεία για την Podoroska αυτή, καθώς έκανε με τεράστια διαφορά το καλύτερο τουρνουά της καριέρας της η 23χρονη, η οποία ξεκίνησε από τα προκριματικά και χρειάστηκε να πετύχει 8 νίκες για να φτάσει σ' αυτό το σημείο.

Από το Νο.131 και με προηγούμενο career high το Νο.130, η Αργεντινή τενίστρια αναμένεται να "αναρριχηθεί" στο Νο.48 την ερχόμενη Δευτέρα, να κερδίσει δηλαδή 83 θέσεις και να πραγματοποιήσει ταυτόχρονα την πρώτη της είσοδο στο Top 100 και στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης!

Φυσικά μια πολύ σπουδαία άνοδο έχει εξασφαλίσει ήδη και η Swiatek, που από το Νο.54 θα κερδίσει τουλάχιστον 30 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.24 τη Δευτέρα, ανεβαίνοντας ακριβώς στα μισά από το προηγούμενο career high της, που ήταν το Νο.48. Αν κατακτήσει τον τίτλο, η 19χρονη θα φτάσει και στο Νο.17.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots