Άνετα ο Wawrinka τον Murray (vid)

 
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka Corinne Dubreuil / FFT
tennisnews team Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 - 20:24

O Stan Wawrinka απώλεσε μόνο 6 games σε 3 σετ από τον Andy Murray, για να τον κερδίσει εύκολα και να προκριθεί στον 2ο γύρο του Roland Garros.

Σύντομος και μονόπλευρος ήταν ο πολυαναμενόμενος αγώνας της 1ης ημέρας του Roland Garros, με τον Stan Wawrinka να βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδo από τον Andy Murray και να τον κερδίζει άνετα με 6-1, 6-3, 6-2, σε 1 ώρα και 37 λεπτά αγώνα στο Philippe Chatrier.

Ο Wawrinka έπαιξε τένις αντάξιο των καλύτερων εποχών του, τελειώνοντας τον αγώνα με 42 winners και 27 αβίαστα λάθη. Ο Murray αντίθετα δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στον αγώνα, έχοντας σχεδόν ίσα λάθη με τον Ελβετό, 26, καθώς και μόλις 10 winners.

Μετά από ένα μεγάλο game σε διάρκεια, ο Wawrinka έκανε το πρώτο break στο ματς και πέρασε μπροστά με 2-1, για να ανοίξει το δρόμο για ένα άνετο όπως εξελίχθηκε 1ο σετ, στο οποίο έκανε ακόμα 2 break, στο 5ο (4-1) και στο 7ο game (6-1).

Στο 2ο σετ ο Wawrinka δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του και έκανε το μοναδικό break στο 6ο game (4-2), ενώ στο 3ο σετ έκανε break στο 1ο game κι έπειτα επέστρεψε από το 0-40, για να κρατήσει το σερβίς του και να φτάσει στο 2-0. Ήταν η τελευταία απόπειρα του Murray να μείνει σ' αυτό το παιχνίδι, με τον Ελβετό να συνεχίζει αργότερα να κυριαρχεί στο court και να κάνει νέο break στο 7ο game, για να κλείσει το 3ο σετ με 6-2.

Στον 2ο γύρο του Roland Garros, όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλητής το 2015, ο Wawrinka θα αντιμετωπίσει τον επικίνδυνο Dominik Koepfer, που απέδειξε προσφάτως στη Ρώμη ότι είναι ένας πολύ ικανός παίκτης. Ο 26χρονος Γερμανός κέρδισε στην πρεμιέρα του τον Antoine Hoang με 6-2, 3-6, 6-1, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots