Σαρωτική Osaka, εκτός Sabalenka και Swiatek (vid)

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tennisnews team Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 - 11:42

H Naomi Osaka συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις στο Τόκιο και πήρε μια ακόμα άνετη πρόκριση. Μια εκπληκτική Donna Vekic άφησε εκτός την Aryna Sabalenka, ενώ πρόωρα αποχαιρέτησε τους Ολυμπιακούς και η Iga Swiatek.

Η Naomi Osaka έδειξε για μια ακόμα μέρα την καταπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και επιβλήθηκε της Viktorija Golubic με 6-3, 6-2 σε 65 μόλις λεπτά, σε μια αναμέτρηση στην οποία η Γιαπωνέζα πέτυχε 25 winners και έκανε μόλις 11 αβίαστα λάθη.

Στον 3ο γύρο η Osaka ενδέχεται να δώσει το πρώτο της δύσκολο τεστ, καθώς θα αντιμετωπίσει την ταλαντούχα Marketa Vondrousova, φιναλίστ στο Roland Garros το 2019, που κέρδισε τη Mihaela Buzarnescu με 6-1, 6-2.

Δεν έλειψαν οι εκπλήξεις και οι "ηχηροί" αποκλεισμοί από τη σημερινή μέρα στο Ariake Tennis Park του Τόκιο. Η Donna Vekic απέκλεισε μετά από μια συναρπαστική μάχη 2 ωρών και 35 λεπτών την Aryna Sabalenka στο tie-break του 3ου σετ, με 6-4, 3-6, 7-6 (3).

Η Sabalenka, Νο.3 στο ταμπλό, είχε την ευκαιρία της να φτάσει στην ανατροπή, καθώς μετά την ισοφάριση του παιχνιδιού σε 1-1 σετ, είχε ανοίξει το 3ο σετ με ένα break και ήταν μπροστά έως και 4-2. Η Vekic όμως κατόρθωσε να ισοφαρίσει και να πάρει αργότερα το tie-break με 7-3, για να πάρει το εισιτήριο για τις "16" των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Νο.15 του ταμπλό, Elena Rybakina, που πέτυχε μια ακόμα "καθαρή" νίκη επί της Rebecca Peterson, με 6-2, 6-3.

Εκτός έμεινε και η Petra Kvitova, η οποία προηγήθηκε με σετ αλλά κέρδισε μόλις 3 games στα δυο επόμενα και υπέστη την ήττα από την Alison Van Uytvanck, με 5-7, 6-3, 6-0. Η Βελγίδα θα παίξει στον 3ο γύρο με την Garbine Muguruza, που έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και κέρδισε την Qiang Wang με 6-3, 6-0.

Μια ακόμα μεγάλη απουσία από τον 3ο γύρο θα είναι αυτή της Iga Swiatek, που γνώρισε την ήττα από μια εκπληκτική Paula Badosa με 6-3, 7-6 (4). Η Badosa θα διεκδικήσει την είσοδό της στα προημιτελικά απέναντι στη Nadia Podoroska, που επικράτησε της Ekaterina Alexandrova με 6-1, 6-3.

Η Karolina Pliskova ολοκλήρωσε την πορεία της Carla Suarez Navarro κερδίζοντάς την με 6-3, 6-7 (0), 6-1 και θα παίξει στον 3ο γύρο με την Camila Giorgi, που κέρδισε την Elena Vesnina με 6-3, 6-1.

Μετά τη σπουδαία νίκη της επί της Ashleigh Barty, η Sara Sorribes Tormo απέκλεισε και τη Fiona Ferro με 6-1, 6-4 και θα παίξει στη 16άδα με την Anastasia Pavlyuchenkova, που συνέτριψε την Anna-Lena Friedsam με 6-1, 6-1. Τέλος, η Barbora Krejcikova επιβλήθηκε της Leylah Fernandez με 6-2, 6-4 και θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την Belinda Bencic, που επικράτησε με το ίδιο σκορ της Misaki Doi.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots