Τσιτσιπάς: "Η εμπειρία των Ολυμπιακών δεν συγκρίνεται με καμιά άλλη"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 - 21:43

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στην υπέροχη εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι στιγμής, ενώ είπε πως μετά από δυο προπονήσεις νιώθει αρκετά καλά και είναι έτοιμος για να μπει στη μάχη του Τόκιο.

"Η εμπειρία που βιώνουμε συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς, δεν μπορεί να συγκριθεί με καμιά άλλη. Και οι δυο μας θέλαμε πολύ να είμαστε εδώ, τώρα που είναι πραγματικότητα είναι ένα απίστευτο συναίσθημα", είπε ο Τσιτσιπάς μετά τη σημερινή του προπόνηση στο Ariake Tennis Park, την οποία έκανε μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη.

"Ερχόμαστε από την Ελλάδα, γι' αυτό και οι Ολυμπιακοί σημαίνουν πολλά για μας. Και οι δυο μας συμφωνούμε στο ότι είναι μεγάλη τιμή που η ελληνική σημαία θα έχει εκπροσώπους και στο τένις αυτή τη χρονιά."

Η Λένα Δανιηλίδου και η Άννα Γερασίμου ήταν οι τελευταίες παίκτριες από την Ελλάδα που εκπροσώπησαν τη χώρα μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Πεκίνο το 2008. Από το 2004, όταν το έκανε η Δανιηλίδου, κανείς και καμιά δεν έχει φέρει νίκη στην Ελλάδα στα μονά, κάτι που περιμένουμε να αλλάξει αυτή τη χρονιά.

Ο Τσιτσιπάς είχε αγωνιστεί ξανά σ' αυτά τα γήπεδα το 2018, για το 500άρι της ΑΤΡ του Τόκιο, όπου είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά.

"Έχω παίξει στο Ariake στο παρελθόν. Είναι ένα από τα ωραιότερο στάδια που έχει να προσφέρει το τένις. Μου αρέσουν οι άνθρωποι εδώ, το πως αγαπούν τον αθλητισμό και το τένις. Δυστυχώς δεν θα τους έχουμε και δεν θα είναι το ίδιο, συνολικά όμως ανυπομονώ να έχω μια πολύ καλή εμπειρία από την παραμονή μου εδώ."

Στην πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνει την Κυριακή, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Philipp Kohlschreiber, έναν παίκτη που κάνει επίσης backhand με το ένα χέρι, την Κυριακή.

"Θα είναι μάχη των backhand, ναι. Τον έχω αντιμετωπίσει μερικές φορές στο παρελθόν και ελπίζω να κάνω καλό ξεκίνημα. Θα πάω για ένα επιθετικό παιχνίδι, θέλω να παίξω έξυπνα και να το φέρω στα μέτρα μου. Οι συνθήκες εδώ είναι λίγο διαφορετικές, γιατί τις τελευταίες δυο εβδομάδες έπαιζα σε άλλη επιφάνεια και διαφορετικές συνθήκες, αλλά νομίζω ότι μετά από δυο προπονήσεις που έκανα νιώθω πολύ καλά. Το σώμα και το μυαλό μου είναι εκεί. Δεν υπάρχει τίποτα που να με απασχολεί τώρα."


 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots