Σημαιοφόρος των Βρετανών ο Murray

 
Σημαιοφόρος των Βρετανών ο Murray
Σημαιοφόρος των Βρετανών ο Murray
tennisnews team Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2016 - 1:46

Ο Andy Murray θα είναι ο σημαιοφόρος της Μεγάλης Βρετανίας, στην παρέλαση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, που θα γίνει αύριο το βράδυ. Ο 29χρονος Βρετανός, ξεχώρισε από την πλούσια αποστολή των Βρετανών αθλητών, μερικές εβδομάδες μετά από την κατάκτηση του Wimbledon.

"Το να οδηγώ την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας είναι μια απίθανη τιμή, η μεγαλύτερη που υπάρχει στον αθλητισμό", δήλωσε ο Murray, ο οποίος είναι ο καλύτερος Βρετανός τενίστας στην ιστορία της open era, με 3 Grand Slam τίτλους στο ενεργητικό του.

Είχε κατακτήσει επίσης το χρυσό μετάλλιο στο μονό ανδρών των προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων, που φιλοξενήθηκαν στην πρωτεύουσα της πατρίδας του, το Λονδίνο.

"Προφανώς έχω υπέροχες αναμνήσεις από το Λονδίνο και είμαι 100% συγκεντρωμένος στο να κερδίσω στο Ρίο. Είναι ένα τεράστιο προνόμιο που επιλέχθηκα να είμαι ο σημαιοφόρος και θα το θυμάμαι για το υπόλοιπο της ζωής μου", πρόσθεσε ο δεύτερος καλύτερος τενίστας του κόσμου, ο οποίος κέρδισε στην επιλογή της βρετανικής αποστολής τη μποξέρ Nicola Adams και την κωπηλάτισσα Katherine Grainger.

O Murray έγινε ο τρίτος εκπρόσωπος του αθλήματος που θα είναι επικεφαλής στην παρέλαση της αυριανής τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά από τον Rafael Nadal, που θα ηγηθεί της ισπανικής αποστολής, και της Caroline Wozniacki, που θα βρίσκεται μπροστά από όλους τους Δανούς αθλητές.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα γίνει δυο ώρες μετά από τα μεσάνυκτα της Παρασκευής (ξημερώματα Σαββάτου), ώρα Ελλάδας. Η κλήρωση για τα τουρνουά του τένις θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη, στις 17:00 το απόγευμα, ενώ οι αγώνες του τένις θα αρχίσουν το Σάββατο, στις 16:45.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots