Laureus: Υποψήφιοι για αθλητές της χρονιάς Djokovic και Swiatek

 
Laureus: Υποψήφιοι για αθλητές της χρονιάς Djokovic και Swiatek
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 - 9:03

O Novak Djokovic είναι για μια ακόμα φορά υποψήφιος για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς στα Laureus. Υποψήφια για το αντίστοιχο βραβείο των γυναικών η Iga Swiatek.

Το 5ο του βραβείο Laureus World Sportsman of the Year διεκδικεί ο Novak Djokovic, που για μια ακόμα φορά είναι υποψήφιος των βραβείων, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

Ο 36χρονος Σέρβος, είχε κερδίσει το βραβείο του αθλητή της χρονιάς στα Laureus το 2012, το 2015, το 2016 και το 2019. Αν το κερδίσει και φέτος, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του αθλήματός του, που ανήκει στον Roger Federer με 5 βραβεία.

"Είναι τιμή μου να είμαι υποψήφιος για το Laureus World Sportsman of the Year. Είναι ένα ξεχωριστό γκρουπ στο οποίο είμαι μέλος και δίνω τα συγχαρητήρια στους συνυποψηφίους μου", έγραψε στο X o Djokovic.

Όσο για τους άλλους υποψήφιους, όλοι τους είναι πολύ σπουδαίοι αθλητές: ο Erling Haaland (ποδόσφαιρο), ο Armand Duplantis (στίβος), ο Noah Lyles (στίβος), o Max Verstappen (Formula 1) και o Lionel Messi (ποδόσφαιρο).

Το βραβείο της αθλήτριας της χρονιάς θα διεκδικήσει η Iga Swiatek, η οποία συναγωνίζεται τις Aitana Bonmati (ποδόσφαιρο), Shericka Jackson (στίβος), Faith Kipyegon (στίβος), Sha'Carri Richardson (στίβος) και Mikaela Shiffrin (σκι).

Βραβεία Laureus θα διεκδικήσουν ακόμα οι Coco Gauff, Marketa Vondrousova και ο Rafael Nadal. H Gauff είναι υποψήφια στην κατηγορία "Breakthrough" αθλητή ή αθλήτρια της χρονιάς, η Vondrousova στην "Comeback" αθλητή ή αθλήτρια της χρονιάς, ενώ ο Nadal διεκδικεί βραβείο μέσω του ιδρύματός του, Rafa Nadal Foundation, στην κατηγορία "Good Award".

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots