United Cup: Το πρόγραμμα της Τετάρτης

 
United Cup: Το πρόγραμμα της Τετάρτης
© The Greek Herald
tn team Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 - 16:20

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά να είναι δηλωμένος αλλά αμφίβολος και τον Felix Auger-Aliassime να μένει οριστικά εκτός μονού, η Ελλάδα θα διεκδικήσει το πρωί της Τρίτης τη νίκη κόντρα στον Καναδά και την πρόκριση στα προημιτελικά του United Cup. Παράλληλα ξεκινάει η προημιτελική φάση στο Περθ, με την συμμετοχή της Σερβίας του Novak Djokovic.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Steven Diez στο πρώτο ματς της αυριανής συνάντησης της Ελλάδας με τον Καναδά, στις 08:30 το πρωί ώρα Ελλάδας, αν φυσικά δεν αλλάξει κάτι και αν ο Τσιτσιπάς είναι έτοιμος για να μπει στο court.

Θυμίζουμε πως σήμερα επέλεξε να μην το κάνει, καθώς δεν ήταν εντελώς έτοιμος για να επιστρέψει στα μονά, αγωνίστηκε όμως στο μεικτό διπλό πλάι στη Μαρία Σάκκαρη. Από την άλλη μεριά, ο Felix Auger-Aliassime συνεχίζει να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στο γόνατο και δεν θα παίξει ούτε αύριο, με τον Diez, No.314 στην παγκόσμια κατάταξη, να παίρνει τη θέση του.

Στο δεύτερο παιχνίδι η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη Leylah Fernandez, ενώ στο μεικτό διπλό Σάκκαρη και Τσιτσιπάς θα παίξουν με τους Fernandez και Auger-Aliassime.

Η Ελλάδα χρειάζεται νίκη με 3-0 για να εξασφαλίσει την 1η θέση στον όμιλο και την πρόκριση στα προημιτελικά. Με νίκη με 2-1 η πρόκριση θα κριθεί στα ποσοστά των κερδισμένων σετ μεταξύ Ελλάδας, Καναδά και Χιλής, ενώ με οποιοδήποτε αποτέλεσμα ήττας η ομάδα μας θα μείνει εκτός τουρνουά.

Στο Σίδνεϊ θα γίνει νωρίτερα και το tie της Γερμανίας με τη Γαλλία, που θα ολοκληρώσει τo Group D, ενώ στο Περθ θα γίνουν οι δυο πρώτοι προημιτελικοί.

Στις 04:00, η κορυφαία ομάδα του ταμπλό, Πολωνία, θα αντιμετωπίσει την Κίνα, ενώ στις 11:00 η Σερβία του Novak Djokovic θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Αυστραλία.

Οι δυο νικήτριες ομάδες θα πρέπει να ταξιδέψουν στο Σίδνεϊ, όπου θα γίνουν οι ημιτελικοί και ο τελικός στο τέλος της εβδομάδας, γι' αυτό και παίζουν νωρίτερα στην προημιτελική φάση.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (03/01):

Σίδνεϊ - Ken Rosewall Arena

01:30 ΓΑΛΛΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ
01:30 Adrian Mannarino - Lorenzo Sonego
03:30 Caroline Garcia - Jasmine Paolini
05:30 Garcia/Roger-Vasselin - Moratelli/Cobolli

08:30 ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΝΑΔΑΣ
08:30 Στέφανος Τσιτσιπάς - Steven Diez ΕΡΤ SPORTS 2
10:30 Μαρία Σάκκαρη - Leylah Fernandez ΕΡΤ SPORTS 2
12:30 Σάκκαρη/Τσιτσιπάς - Fernandez/Auger-Aliassime ΕΡΤ SPORTS 2

Περθ - RAC Arena

04:00 ΠΟΛΩΝΙΑ - ΚΙΝΑ
04:00 Hubert Hurkacz - Zhizhen Zhang
06:00 Iga Swiatek [1] - Qinwen Zheng
08:00 Swiatek/Hurkacz - Zheng/Zhang

11:00 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ
11:00 Alex De Minaur - Novak Djokovic
13:00 Ajla Tomljanovic - Olga Danilovic
15:00 Hunter/Ebden - Danilovic/Djokovic

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots