Με Χιλή και Καναδά η Ελλάδα στο United Cup

 
Με Χιλή και Καναδά η Ελλάδα στο United Cup
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 - 10:02

Η Χιλή θα είναι η τρίτη ομάδα που θα βρίσκεται στον όμιλο της Ελλάδας και του Καναδά στο United Cup.

Η Χιλή και η Βραζιλία πήραν τα δυο τελευταία εισιτήρια για το United Cup 2024, που θα ανοίξει τη νέα σεζόν στο Σίδνεϊ και στο Περθ της Αυστραλίας, από τις 29 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου.

Συμπληρώθηκε και ο 2ος όμιλος του τουρνουά, όπου θα βρίσκεται η Ελλάδα του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, ως κορυφαία seeded ομάδα του ομίλου (Νο.2 σε όλο το τουρνουά).

Στον όμιλο μας βρίσκονται ακόμα ο Καναδάς του Felix Auger-Aliassime και της Leylah Fernandez, παγκόσμιος πρωταθλητής Davis Cup 2022 και Billie Jean King Cup 2023, καθώς και η Χιλή.

Aναλυτικά η κλήρωση, όπως διαμορφώθηκε:

Ο όμιλος της Ελλάδας θα γίνει στο Σίδνεϊ και η ομάδα μας θα κάνει την πρεμιέρα της στις 2 Ιανουαρίου, αντιμετωπίζοντας τη Χιλή. Την επόμενη, στις 3 Ιανουαρίου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τον Καναδά, στον αγώνα πιθανότατα που θα κρίνει και την 1η θέση του ομίλου.

Στα προημιτελικά θα προκριθούν οι 6 κορυφαίες ομάδες των ομίλων, καθώς και οι 2 καλύτερες δεύτερες (μια από κάθε πόλη), ενώ η ημιτελική και η τελική φάση θα γίνει στο Σίδνεϊ, στις 6 και 7 Ιανουαρίου αντίστοιχα.

Εκτός από τον Στέφανο και τη Μαρία, την ελληνική ομάδα θα απαρτίζουν ακόμα οι Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, Στέφανος Σακελλαρίδης, Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Πέτρος Τσιτσιπάς. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots