Η απάντηση της Σάκκαρη για το ντόπινγκ και τα πυρά του Κύργιου

 
Η απάντηση της Σάκκαρη για το ντόπινγκ και τα πυρά του Κύργιου
© Lexie Wanninger Photography
tn team Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 - 11:09

Η Μαρία Σάκκαρη ρωτήθηκε για την υπόθεση της Simona Halep και είπε πως είναι τρομακτικός ο τρόπος που λειτουργεί το αντιντόπινγκ στο τένις, παρότι η ίδια δεν έχει παραβεί ποτέ κάποιον κανονισμό, ούτε έχει να φοβηθεί για τίποτα. Παρόλα αυτά δέχτηκε τα πυρά από τον Νικ Κύργιο, που δεν τον κάλυψε η απάντησή της. 

Στη χθεσινή της συνέντευξη Τύπου στο Σαν Ντιέγκο, η Μαρία Σάκκαρη ρωτήθηκε και για το θέμα των ημερών στο WTA Tour, τον αποκλεισμό 4 ετών της Simona Halep, που βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ στο US Open του 2022.

Παρότι πολύ προσεκτική, όπως είπε, η Σάκκαρη δεν έκρυψε πως ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το αντιντόπινγκ στο άθλημα την τρομάζει, αφού όλα γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες. Επιπλέον, στην περίπτωση της Halep, η ίδια η Ρουμάνα τουλάχιστον υποστηρίζει ότι "προσβλήθηκε" από την απαγορευμένη ουσία μέσω ενός συμπληρώματος που κανονικά δεν θα έπρεπε να τη φέρει και ως εκ τούτου η τιμωρία των 4 ετών είναι ακραία. Πρόσφατα είχαμε και την περίπτωση του Mikael Ymer, που τιμωρήθηκε με 18 μήνες αποκλεισμού μόνο επειδή συμπλήρωσε 3 απουσίες από αιφνίδιους ελέγχους ντόπινγκ μέσα σε ένα χρόνο, ενώ είχε καταφέρει να αποδείξει την αθωότητά του σε ανεξάρτητο δικαστήριο για τη μια από τις τρεις απουσίες του.

"Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι είναι τρομακτικός ο τρόπος που χειρίζονται την κατάσταση με κάθε παίκτη. Θα φτάσουμε σε ένα σημείο που δεν θα μπορούμε να παίρνουμε ούτε ηλεκτρολύτες. Ευτυχώς δεν έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση και ούτε θέλω να βρεθώ. Είμαι πολύ προσεκτική σε ό,τι έχει να κάνει με συμπληρώματα. Δεν ξέρω, όμως, ποια είναι η διαδικασία, τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Δεν ξέρω ποιος έχει τον λόγο, δεν έχω ιδέα", δήλωσε η Σάκκαρη.

Και πρόσθεσε: "Θα βελτίωνα την εφαρμογή με τις δηλώσεις τοποθεσιών των αθλητών, καθώς και την εφαρμογή για το αντιντόπινγκ. Δεν λειτουργεί καλά. Υποτίθεται ότι πρέπει να σου υπενθυμίζει τη σειρά σου, αλλά δεν το κάνει. Προσπάθησαν να το βελτιώσουν αλλά δεν δουλεύει καλά. Εμείς ταξιδεύουμε πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλους αθλητές. Είναι πολύ αγχωτικό. Ξυπνάω σχεδόν κάθε βράδυ για να πάω στην τουαλέτα. Αν είναι κοντά στα ωράριο που έχω δηλώσει, κάνω δεύτερες σκέψεις για το αν θα πρέπει να πάω ή να περιμένω να έρθουν. Είναι πολύ αγχωτικό."

Ο Νικ Κύργιος, που σπανίως βρίσκεται στο Twitter για να συμφωνήσει ή για να μοιραστεί κάποιον θετικό λόγο, δεν έχασε την ευκαιρία να εξαπολύσει τα πυρά του και με την ευκαιρία να κρίνει και τα συμπληρώματα που παίρνουν οι παίκτες, τουλάχιστον αυτά που είναι αμφίβολης προέλευσης.

"Εεεμ, όχι! Καταναλώνω μπανάνες και κόκα κόλα σε μάχες των 5 σετ. Και το ρεκόρ νικών που έχω (στους αγώνες 5 σετ) μιλάει από μόνο του. Ίσως απλά οι παίκτες πρέπει να σταματήσουν να παίρνουν σκοτεινές μαλ*ίες. Κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη στο τέλος της ημέρας και πες, ναι, το έκανα σωστά. Δεν είναι δύσκολο", σχολίασε ο Κύργιος κάτω από τη σχετική ανάρτηση.

Δεν έλειψαν τα σχόλια που του υπενθύμισαν ότι ο ίδιος δεν κάνει πρωταθλητισμό, κάτι που είναι επιλογή του και δεν το έχει κρύψει ποτέ άλλωστε, ούτε έχει καταφέρει να κερδίσει μεγάλο τίτλο στην καριέρα του ή να προκριθεί σε ATP Finals. Αρκετοί πάντως ήταν και εκείνοι που συμφώνησαν μαζί του, ιδίως στο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρει κάποιος παίκτης αμφίβολης προέλευσης συμπλήρωμα, όπως έκανε η Halep.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots