Cervara για Medvedev: "Κάποιες στιγμές νομίζεις ότι μιλάς με έφηβο"

 
Cervara για Medvedev: "Κάποιες στιγμές νομίζεις ότι μιλάς με έφηβο"
tn team Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 - 22:06

Ο προπονητής του Daniil Medvedev, Gilles Cervara, δεν έχει και την πιο εύκολη δουλειά του κόσμου, ειδικά όταν προσπαθεί να δείξει στον Ρώσο τα λάθη του!

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μελβούρνη, ο Cervara σημείωσε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει κανένα μυστήριο σχετικά με τις ανατροπές του Medvedev στο φετινό Australian Open, αφού είναι ένας παίκτης με μεγάλη θέληση, πείσμα και άρνηση στο να τα παρατήσει, ωστόσο το μυστήριο είναι πως αντιδρά αυτός ο παίκτης όταν του δείχνει τα λάθη του μετά τους αγώνες και είναι σα να μιλάει σε... έφηβο!

"Δεν ξέρω αν είναι κάποιο μυστήριο. Όταν βλέπω τέτοιους αγώνες, πάντα πιστεύω πως είναι πιθανό να τους κερδίσει. Αρχικά ξέρω πως ανεξάρτητα με την κατάσταση, πάντα ψάχνει για τη λύση. Σε κάθε χρονικό σημείο. Τον εμπιστεύομαι σε αυτό. Επίσης πάντα θέλει τη νίκη. Αυτά τα πράγματα με κάνουν να πιστεύω πως έχει πιθανότητες να κερδίσει όποια και αν είναι η συνθήκη.

Το μόνο μυστήριο είναι όταν τον ρωτάω για το παιχνίδι του στο court. Για τα πράγματα που μπορούσε να κάνει, ή κάποια λάθη του. Μιλάω με το Νο.3 του κόσμου, πρώην Νο.1 και νικητή σε Grand Slam τουρνουά, αλλά οι απαντήσεις του μου δίνουν την αίσθηση ότι μιλάω με έναν έφηβο", είπε σχετικά ο Γάλλος τεχνικός, ο οποίος είναι στο πλευρό του Medvedev τα 6 τελευταία χρόνια.

Σχολίασε ακόμα και τις φωνές που συχνά δέχεται από τον Medvedev την ώρα των αγώνων, λέγοντας πως αυτό δεν τον ενοχλεί και είναι κάτι που καταλαβαίνει απόλυτα: "Ξέρω πως όταν είναι θυμωμένος δεν έχει νεύρα μαζί μου, απλά δεν μπορεί να βρει λύσεις και ξεσπάει μ' αυτόν τον τρόπο. Ξέρω πως δεν περιμένει κάτι ιδιαίτερο από μένα, αλλά προσπαθώ να του δώσω κάποιες ιδέες. Στο 1ο σετ, για παράδειγμα (στον αγώνα με τον Zverev), δεν ήξερα τι να κάνω. Βρισκόταν 60 μέτρα μακριά μου και δεν καταλάβαινα τι έλεγε. Χάρηκα όμως που τον είδα να βγάζει νεύρα γιατί μ' αυτόν τον τρόπο έρχεται και η αντίδραση, όχι όταν είναι ήρεμος."

Θυμίζουμε πως ο Medvedev θα βρεθεί για 3η φορά στον τελικό του Australian Open και θα αντιμετωπίσει για τον τίτλο τον Jannik Sinner, στις 10:30 το πρωί της Κυριακής (Eurosport 1HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots