Sinner και Medvedev για τον 1ο μεγάλο τίτλο της χρονιάς

 
Sinner και Medvedev για τον 1ο μεγάλο τίτλο της χρονιάς
© ATP Tour
tn team Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 - 21:12

Ο Jannik Sinner και ο Daniil Medvedev θα αναμετρηθούν το πρωί της Κυριακής για το πρώτο μεγάλο τρόπαιο του 2024. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για τον μεγάλο τελικό του Australian Open.

O Sinner και ο Medvedev θα αναμετρηθούν την Κυριακή (28/01), στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας, για τον τελικό του μονού ανδρών του Australian Open, που θα ολοκληρώσει και το πρόγραμμα του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

O Medvedev θα παίξει για 3η φορά στην καριέρα του στον τελικό του Australian Open, όποιος ωστόσο και αν είναι ο νικητής θα έχουμε νέο πρωταθλητή στη Μελβούρνη, αφού είχε ηττηθεί και στις δυο προηγούμενες απόπειρές του, το 2021 και το 2022.

Πιο αναλυτικά, ο Medvedev θα βρεθεί για 3η φορά σε τελικό στο Australian Open και για 6η συνολικά σε ένα Grand Slam, αλλά έχει 4 χαμένους τελικούς, επομένως θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο του σε major, μετά το US Open του 2021.

Συνολικά θα βρεθεί για 38η φορά σε τελικό στην καριέρα του ο 27χρονος Ρώσος, ο οποίος θα διεκδικήσει τον 21ο τίτλο του (20-16).

Η πορεία του στο φετινό Australian Open είναι βγαλμένη από ταινία, αφού είχε χάσει το πρώτο σετ που έπαιξε στο τουρνουά από τον Γάλλο qualifier Terence Atmane, στον 2ο γύρο είχε ανατρέψει αγώνα από το 0-2 σετ πίσω απέναντι στον Emil Ruusuvuori - ο οποίος αγώνας μάλιστα τελείωσε στις 03:40 τα ξημερώματα, στα προημιτελικά έπαιξε 5 σετ με τον Hubert Hurkacz και δήλωσε "κατεστραμμένος σωματικά" μετά το τέλος του, ενώ στα ημιτελικά βρέθηκε ξανά πίσω με 0-2 σετ, πριν κερδίσει τον Alexander Zverev.

Συνολικά, έχει περάσει 20 ώρες και 33 λεπτά στο court o Medvedev. Ο αντίστοιχος χρόνος του Sinner είναι 14 ώρες και 44 λεπτά.

Ο 22χρονος Ιταλός είχε πολύ εντυπωσιακή πορεία και έχει μόνο ένα χαμένο σετ έως τώρα στο τουρνουά, από τον 10 φορές πρωταθλητή και κάτοχο 24 Grand Slams τίτλων, Novak Djokovic. Έγινε μάλιστα ο πρώτος παίκτης που τον κέρδισε σε τελικό γύρο (ημιτελικό ή τελικό) στη Μελβούρνη.

Μετά από ένα εντυπωσιακό κλείσιμο στη σεζόν το 2023, με την πορεία μέχρι τον τελικό του ATP Finals και την κατάκτηση του Davis Cup, o Sinner δείχνει με το καλημέρα στη νέα σεζόν ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει και προκρίθηκε για 1η φορά σε έναν Grand Slam τελικό.

Συνολικά θα είναι ο 15ος τελικός στην καριέρα του, έχοντας τον πολύ καλό απολογισμό των 10 νικών στους 14 προηγούμενους (10-4).

Ο Sinner θα γίνει ο πρώτος Ιταλός που θα παίξει στον τελικό του αυστραλιανού major, ενώ θα προσπαθήσει να γίνει ο 3ος Ιταλός που θα κατακτήσει ένα Grand Slam, μετά τους Nicolas Pietrangeli και Adriano Panatta - μόλις 2ος στην ιστορία της open era μετά τον Panatta και ο 1ος στα τελευταία 48 χρόνια!

Βαθμολογικά ο Ιταλός δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, αφού όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του τελικού θα παραμείνει στο Νο.4, ωστόσο αν κατακτήσει τον τίτλο εισέρχεται δυναμικά στο παιχνίδι και για το Νο.1, πλησιάζοντας την κορυφή στους 1.545 βαθμούς.

Ο Medvedev από την πλευρά του μπορεί να επιστρέψει στο Νο.2, αν κερδίσει τον τίτλο. Σ' αυτό το σενάριο θα πλησιάσει τον Djokovic στους 390 βαθμούς. Αν ηττηθεί θα παραμείνει στο Νο.3 και θα δει τον Sinner να τον πλησιάζει στους 455 βαθμούς.

Όσον αφορά την προϊστορία των δυο παικτών, ο Medvedev προηγείται στο head-to-head με 6-3 στις νίκες, αυτό ωστόσο δεν λέει πολλά, αφού ο Ιταλός είχε κερδίσει τις 3 τελευταίες συναντήσεις τους, που ήταν όλες στο τελευταίο δίμηνο της περασμένης σεζόν.

Πριν από τον τελικό των ανδρών, θα γίνει ο τελικός του διπλού γυναικών, που θα αρχίσει στις 06:00 το πρωί. Οι Lyudmyla Kichenok και Jelena Ostapenko, στην πρώτη τους παρουσία σε τελικό Grand Slam στο διπλό, θα αντιμετωπίσουν τις πολύ έμπειρες και πρωταθλήτριες σε 6 και 3 Slams στο διπλό αντίστοιχα, Su-wei Hsieh και Elise Mertens.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (28/01):

Rod Laver Arena:
06:00 Kichenok/Ostapenko [11] v. Hsieh/Mertens [2] Eurosport 1HD
10:30 Jannik Sinner [4] v. Daniil Medvedev [3] Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots