Sabalenka: "Πίστευα ότι δεν θα κέρδιζα ποτέ Slam - τα οφείλω όλα στην οικογένειά μου" (vid)

 
Sabalenka: "Πίστευα ότι δεν θα κέρδιζα ποτέ Slam - τα οφείλω όλα στην οικογένειά μου" (vid)
tn team Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 - 16:09

Στην τελευταία της συνέντευξη Τύπου για φέτος στη Μελβούρνη, η δυο φορές πρωταθλήτρια του Australian Open, Aryna Sabalenka, μίλησε για τις πιο σκοτεινές περιόδους της καριέρας της, αλλά και στο πως οφείλει τα πάντα στην οικογένειά της και ακόμα περισσότερο στον πατέρα της, που έχει φύγει από τη ζωή.

"Αυτή τη στιγμή δεν έχω λόγια για να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Σίγουρα είμαι περήφανη και πολύ χαρούμενη για όλα όσα έχω καταφέρει. Είμαι χαρούμενη με το επίπεδο που έδειξα σήμερα, είναι μια πολύ καλή και σκληρή παίκτρια (η Zheng). Είμαι πολύ χαρούμενη με τη νίκη μου, τελικά όλα βασίζονται στο να περνάω καλά και να απολαμβάνω τη διαδικασία. Προσπαθώ να είμαι συνεπής μ' αυτή τη φιλοσοφία με την ομάδα μου και αποτυπώνεται και στα βίντεο που βγάζουμε", είπε η Sabalenka, μετά τη νίκη της με 2-0 σετ επί της Qinwen Zheng στον τελικό του Australian Open.

Η Sabalenka δεν έκρυψε πως μετά τις χαμένες ευκαιρίες πέρσι να κερδίσει 2ο Grand Slam, είχε την ανησυχία πως θα έμενε στον έναν τίτλο: "Για πολύ καιρό είχα στο μυαλό μου ότι δεν ήθελα να γίνω η παίκτρια που θα κέρδιζε ένα Slam και μετά θα εξαφανιζόταν. Ήθελα να δείξω πως είμαι ικανή να μείνω εκεί, ότι μπορώ να κερδίσω περισσότερα. Αυτή τη στιγμή έχω δυο, αλλά ελπίζω πως θα καταφέρω να κερδίσω πολλά περισσότερα."

Για τις αλλαγές σε σχέση με τον περσινό εαυτό της: "Ήταν λίγο διαφορετικά, τώρα δεν είχα τόσα συναισθήματα στο γήπεδο. Παραμένω ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος εκτός γηπέδου, αλλά μόλις μπω στο court νιώθω πως είμαι έτοιμη και αφήνω όλα τα συναισθήματα εκτός. Νιώθω εντελώς διαφορετική σε σχέση με το US Open, ελέγχω περισσότερο την κατάσταση και δεν αφήνω τους εξωτερικούς παράγοντες να μπαίνουν στο μυαλό μου, επικεντρώνομαι στον εαυτό μου. Αυτό κάνει τη μεγάλη διαφορά."

Για την οικογένειά της, στην οποία αναφέρθηκε και στην ομιλία της στην απονομή: "Μου λείπουν πολύ. Φυσικά επικοινωνούμε τηλεφωνικά, είναι όμως πολύ διαφορετικό από το να τους συναντάς δια ζώσης. Μιλούσα με τη μητέρα μου και είχαμε έναν τσακωμό για το που θα βάλουμε το τρόπαιο, είναι πολύ θυμωμένη αυτή τη στιγμή (γέλια). Αλλά ναι, νιώθω πολύ μακριά τους, αλλά είμαι και χαρούμενη που μπόρεσα να τους δω στην preseason, περάσαμε χρόνο μαζί στο Ντουμπάι. Συνήθως δεν μιλάω γι' αυτούς στις απονομές, αλλά αυτή τη φορά ήθελα να είμαι σίγουρη ότι ξέρουν το τι σημαίνουν για μένα, ότι είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που έχω για να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω."

Για τον πατέρα της, που έχει φύγει από τη ζωή, είχε μιλήσει και στο "Break Point" του Netflix: "Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να μιλήσω γι' αυτό και να συνδεθώ με τους ανθρώπους που με ακολουθούν. Τώρα μπορώ να κοιτάζω πίσω και να βλέπω ότι όλη η δουλειά τόσων χρόνων άξιζε τον κόπο, ότι ακολούθησα τον σωστό δρόμο. Ο πατέρας μου ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο που είχα, ήταν τα πάντα για μένα, αν δεν ήταν εκείνος δεν θα βρισκόμουν εδώ αυτή τη στιγμή."

Για τις πιο σκοτεινές περιόδους της καριέρας της: "Υπήρχαν στιγμές που πίστευα ότι δεν θα κέρδιζα ποτέ Grand Slam τίτλο. Ειδικά την περίοδο που έκανα τόσα πολλά διπλά λάθη και δεν μπορούσα να το διορθώσω με τίποτα. Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά δεν ήθελα να τα παρατήσω. Ένιωθα ότι έπρεπε να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω, να παλέψω για το όνειρό μου και να βεβαιωθώ ότι ο πατέρας μου με παρακολουθούσε και ήταν περήφανος για μένα. Το ότι δεν σταμάτησα εκείνη την περίοδο, το οφείλω στην οικογένειά μου. Στο τέλος απλά πρέπει να σταματήσεις να σκέφτεσαι αρνητικά, τίποτα άλλο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots