O τυχερός πόντος του Medvedev που άλλαξε το ματς (vid)

 
O τυχερός πόντος του Medvedev που άλλαξε το ματς (vid)
tn team Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 - 21:44

Ο Daniil Medvedev χρειάστηκε τη βοήθεια της τύχης για να κάνει μια απίθανη και αναπάντεχη έμπνευση, που αν δεν του έβγαινε θα βρισκόταν αντιμέτωπος με match point.

Ήταν στο tie-break του 4ου σετ, ο Medvedev ήταν 2 πόντους μακριά από την ήττα στο 5-5 και είχε την έμπνευση να επιστρέψει με drop shot το σερβίς του Zverev. Ο Γερμανός αιφνιδιάστηκε, το drop shot εκτελέστηκε άρτια και εξελίχθηκε σε απευθείας winner για τον Ρώσο, που θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με match point, αλλά ανταυτού έφερε set point στο σερβίς του.

Και ενώ θα μπορούσε να σερβίρει υπό τεράστια πίεση, τελικά σέρβιρε με το momentum στο μέρος του και με άσο ολοκλήρωσε αυτό το σετ, για να ισοφαρίσει τον ημιτελικό. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία, με τον Medvedev να κάνει την επική ανατροπή και να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό του Australian Open.

Ίσως και ο πιο σημαντικός πόντος του αγώνα, όπως αποδείχτηκε αργότερα εκ του αποτελέσματος. Είχε μάλιστα και μεγάλη δόση τύχης, όπως παραδέχτηκε ο Medvedev στις δηλώσεις που έκανε αργότερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots