Australian Open: Το πρόγραμμα της Πέμπτης

 
Australian Open: Το πρόγραμμα της Πέμπτης
© Darren Carroll / USTA
tn team Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 - 13:20

Οι δυο ημιτελικοί των γυναικών δεσπόζουν από το αυριανό πρόγραμμα του Australian Open.

Στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας θα ξεκινήσει το night session αύριο στη Rod Laver Arena, όπου θα γίνουν και οι δυο ημιτελικοί του μονού γυναικών του Australian Open.

Την ώρα αυτή θα μπουν στο γήπεδο η Coco Gauff και η Aryna Sabalenka, οι δυο πιο φορμαρισμένες παίκτριες αυτή τη στιγμή στον κόσμο, σε ένα ματς που πιθανότατα να αποδειχτεί και ένας πρόωρος τελικός, ενώ ήταν και ο τελικός του προηγούμενου Grand Slam, του US Open.

Η Gauff έχει ξεκινήσει τη σεζόν της με 10 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ενώ η Sabalenka από την πλευρά της έχει 9 νίκες σε 10 αγώνες. Αμφότερες τρέχουν και άλλα σερί, με την Gauff να έχει 12 διαδοχικές νίκες σε Grand Slams αγώνες, αφού ήταν η πρωταθλήτρια του US Open τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ η Sabalenka έχει κερδίσει 12 συνεχόμενους αγώνες στη Μελβούρνη, καθώς ήταν η περσινή πρωταθλήτρια του Australian Open.

Η Λευκορωσίδα έχει κάνει με διαφορά την πιο εντυπωσιακή πορεία απ' όλες τις ημιφιναλίστ, καθώς έχει χάσει μόλις 16 games σε 5 αγώνες και έχει περάσει μόλις 5 ώρες και 13 λεπτά στο γήπεδο, δηλαδή περίπου μια ώρα ανά αγώνα!

Η Gauff από τη μεριά της έχει χάσει μόνο ένα σετ, από την Marta Kostyuk στα προημιτελικά, δείχνοντας και εκείνη σε εξαιρετική κατάσταση.

Αυτή θα είναι η 7η φορά που θα συναντηθούν οι δυο τους, με τη 19χρονη Αμερικανίδα να έχει κερδίσει 4 φορές την Sabalenka στο παρελθόν (4-2). Θα είναι επίσης και μια μάχη για το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού η Gauff θα έχει τη δυνατότητα να περάσει τη Sabalenka και να βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα της τόσο ψηλά, αν την κερδίσει.

Στον άλλον ημιτελικό, που θα ακολουθήσει στο πρόγραμμα, θα αναμετρηθούν οι "πρωτάρες" Qinwen Zheng και Dayana Yastremska. Και για τις δυο θα είναι ο μεγαλύτερος αγώνας στις καριέρες τους, ο πρώτος ημιτελικός σε ένα Grand Slam.

Η Zheng είναι το θεωρητικό φαβορί, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρώτη της είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης και παίζοντας σταθερά σε πολύ υψηλό επίπεδο τον τελευταίο χρόνο.

Η Yastremska από την πλευρά της έχει καταφέρει κάτι απίθανο, να περάσει στην 4άδα έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά, δείχνοντας πως δεν έχει ταβάνι και έχοντας χάσει μόνο ένα σετ στους 5 αγώνες που έπαιξε στο κυρίως ταμπλό.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αναμετρηθούν οι δυο τενίστριες στο tour.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης (25/01):

Rod Laver Arena:
10:30 Coco Gauff [4] v. Aryna Sabalenka [2] Eurosport 1HD
12:30 Dayana Yastremska [Q] v. Qinwen Zheng [12] Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots