Μπήκε ημιτελικά ο λαβωμένος Medvedev (vids)

 
Μπήκε ημιτελικά ο λαβωμένος Medvedev (vids)
tennisnews team Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 - 10:08

Αν και εξαντλημένος στα τελευταία λεπτά, ο Daniil Medvedev άντεξε και κέρδισε στο τέλος τον Hubert Hurkacz μετά από μια συναρπαστική μονομαχία στα 5 σετ, για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Australian Open.

Στον 8ο ημιτελικό της καριέρας του σε ένα Grand Slam προκρίθηκε ο Daniil Medvedev, ο οποίος κέρδισε τον Hubert Hurkacz με 7-6 (4), 2-6, 6-3, 5-7, 6-4, έπειτα από επική μονομαχία στη Rod Laver Arena.

Ο 27χρονος Ρώσος, Νο.3 στο ταμπλό, έχασε την ευκαιρία να κλείσει το παιχνίδι στο 4ο σετ, παρότι έκανε νωρίς το break για το 2-0 και ήταν μπροστά έως και το 4-2. Στα επόμενα λεπτά ο Hurkacz έκανε 2 break, κέρδισε τα 5 από τα 6 τελευταία games του σετ και έστειλε τον προημιτελικό σε 5ο σετ, δείχνοντας να έχει το momentum αλλά και να είναι πιο φρέσκος από τον Medvedev σε εκείνο το σημείο.

Παρόλα αυτά ο Medvedev άντεξε στο αποφασιστικό σετ, κάνοντας το μοναδικό break στο 7ο game για να περάσει μπροστά με 4-3. Στη συνέχεια έσβησε break point και υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 5-3, για να κλείσει το ματς στο 10ο game, έπειτα από 3 ώρες και 59 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν η 2η αναμέτρηση του Medvedev στο τουρνουά που πήγε στα 5 σετ, μετά από εκείνη την απίθανη ανατροπή που είχε κάνει στον 2ο γύρο ενάντια στον Emil Ruusuvuori από 0-2 σετ πίσω, όπου μάλιστα είχε μείνει στο court μέχρι τις 03:40 τα ξημερώματα.

Την Παρασκευή ο Medvedev θα διεκδικήσει την 3η του πρόκριση στον τελικό του Australian Open μετά το 2021 και το 2022, αντιμετωπίζοντας έναν εκ των Alexander Zverev και Carlos Alcaraz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots