2ος σερί GS προημιτελικός για την Zheng (vid)

 
2ος σερί GS προημιτελικός για την Zheng (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 - 14:04

Η Qinwen Zheng πήρε μέσα σε μια ώρα το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Australian Open και θα είναι για 2ο συνεχόμενο Grand Slam στην τελική 8άδα!

Ολοένα και καλύτερα πηγαίνουν τα πράγματα στην καριέρα της Qinwen Zheng, που μετά το US Open μπήκε στα προημιτελικά και στο Australian Open.

Το έκανε μάλιστα με μεγάλη άνεση, καθώς επιβλήθηκε της Oceane Dodin με 6-0, 6-3 στον τελευταίο αγώνα της φάσης των "16" στη Μελβούρνη, μέσα σε 59 μόλις λεπτά.

Δεν ήταν σε καλή μέρα η Dodin, που αντιμετώπιζε και ένα πρόβλημα στο πόδι της, την ώρα που η Zheng έκανε το παιχνίδι της και είχε 19 winners με 16 αβίαστα λάθη, ενώ αξιοποίησε τα 5 από τα 7 break points της στον αγώνα.

Για 1η φορά θα είναι στα προημιτελικά του Australian Open η 21χρονη Κινέζα, η οποία εξασφάλισε και την άνοδό της στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοτας κατά 2 θέσεις το προηγούμενο career high της. Αν δε, σημειώσει μια ακόμα νίκη στη Rod Laver Arena, θα μπει κατά πάσα πιθανότατα και στο Top 10 (εκτός αν η Krejcikova κερδίσει την Sabalenka).

Ο δρόμος πάντως είναι ανοιχτός για την Zheng, που στα προημιτελικά θα έρθει αντιμέτωπη με την Anna Kalinskaya, που για 1η φορά στην καριέρα της προκρίθηκε σε έναν major προημιτελικό, μετά και τη νίκη της με 6-4, 6-2 επί της Jasmine Paolini.

Μάλιστα, δεν υπάρχει καμία άλλη seeder εκτός από την Zheng ούτε στο άλλο τέταρτο του ταμπλό, με τη νικήτρια αυτού του προημιτελικού να αντιμετωπίζει τη νικήτρια του αγώνα της Linda Noskova με την Dayana Yastremska, για μια θέση στον τελικό!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots