Ο Norrie "πέταξε έξω" τον Ruud (vid)

 
Ο Norrie "πέταξε έξω" τον Ruud (vid)
tennisnews team Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 - 11:22

O Cameron Norrie επιβλήθηκε του Casper Ruud με 3-1 σετ και τον άφησε για μια ακόμα φορά εκτός 2ης εβδομάδας στο Australian Open.

Για 1η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στους "16" του αυστραλιανού Grand Slam ο Norrie, ο οποίος έκανε μεγάλο ματς και επικράτησε του Ruud με 6-4, 6-7 (7), 6-4, 6-3, σε κάτι περισσότερο από 3 ώρες στην John Cain Arena.

Με 63 winners και 36 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον εκπληκτικό αγώνα του ο 28χρονος Βρετανός, Νο.19 στο ταμπλό, που έσβησε τα 9 από τα 10 break points που αντιμετώπισε στο παιχνίδι.

Θα μπορούσε να κερδίσει ακόμα και χωρίς να χάσει σετ, αν δεν σπαταλούσε το διπλό set point που είχε στο tie-break του 2ου σετ, όταν προηγήθηκε με 6-4. Μάλιστα, μετά απ' αυτό τα πράγματα είχαν γίνει και επικίνδυνα για τον Βρετανό στα μέσα του 3ου σετ, όταν βρέθηκε πίσω με break στο 2-3.

Κατάφερε ωστόσο να απαντήσει άμεσα σ' αυτό το break και εκεί άλλαξε όλο το ματς, με τον Norrie να κάνει 3 break μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς να υπάρξει απάντηση από τον Ruud. Κέρδισε έτσι το 3ο σετ με 6-4 και προηγήθηκε με 4-1 στο 4ο, διατηρώντας μέχρι και το τέλος του το προβάδισμα.

Ο ημιφιναλίστ του Roland Garros του 2022, θα περιμένει την αναμέτρηση του Alexander Zverev με τον Alex Michalsen, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στο ματς της Δευτέρας.

Ο Ruud θα μείνει για μια ακόμα χρονιά εκτός 2ης εβδομάδας στη Μελβούρνη, όπου μόνο μια φορά είχε προκριθεί στους "16", το 2021.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots