Άκοπα στους "16" ο Alcaraz (vids)

 
Άκοπα στους "16" ο Alcaraz (vids)
tn team Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 - 9:36

Μόλις μια ώρα έμεινε στο court o Carlos Alcaraz, ο οποίος πήρε άκοπα την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Australian Open. Επόμενος αντίπαλος για τον Ισπανό ο Miomir Kecmanovic, που έσβησε 2 match points και απέκλεισε το Νο.14 του ταμπλό.

Ο Alcaraz έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο απέναντι στον 18χρονο και ταλαντούχο Juncheng Shang, που όμως δεν ήταν στο 100% του και μετά από 66 λεπτά παιχνιδιού και μόλις 2 κερδισμένα games, εγκατέλειψε και ολοκλήρωσε άδοξα το καλό του τουρνουά.

Ο Alcaraz, Νο.2 στο ταμπλό και στην παγκόσμια κατάταξη, είχε το προβάδισμα με 6-1, 6-1, 1-0 σε εκείνο το σημείο, έχοντας ήδη κάνει break στο 3ο σετ.

Για 1η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στους "16" του Australian Open o Alcaraz, ο οποίος πέρσι δεν είχε αγωνιστεί στην Αυστραλία λόγω τραυματισμού και έτσι η καλύτερη πορεία του μέχρι τώρα ήταν ο 3ος γύρος, όπου είχε φτάσει το 2022.

Θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα τον Miomir Kecmanovic για μια θέση στα προημιτελικά, με τον Σέρβο να συνεχίζει το εντυπωσιακό του τουρνουά με νίκη επί του Νο.14 του ταμπλό, Tommy Paul, με 6-4, 3-6, 2-6, 7-6 (7), 6-0.

Ήταν η 2η συνεχόμενη νίκη στα 5 σετ για τον Kecmanovic, που στον 2ο γύρο είχε κερδίσει στο tie-break του 5ου σετ τον Jan-Lennard Struff. Επίσης, αντιμετώπισε 2 match points στη σημερινή του αναμέτρηση με τον Paul, στο tie-break του 4ου σετ.

Κατά κάποιο τρόπο έκανε και μια μεγάλη χάρη στον Alcaraz o Kecmanovic, αφού ο Ισπανός συνηθίζει να αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες απέναντι στον Paul, από τον οποίο ηττήθηκε 2 φορές σε 4 αναμετρήσεις και όλες οι αναμετρήσεις τους είναι πολύ κλειστές. Με τον Kecmanovic επίσης είχε δυσκολευτεί πάντως, στη μοναδική προηγούμενη συνάντησή τους, που ήταν ωστόσο 2 χρόνια πριν, στα προημιτελικά του Miami Masters το 2022.

Την τρομερή πορεία του στη Μελβούρνη συνεχίζει και ο 21χρονος Arthur Cazaux, ο οποίος μετά τον Holger Rune έβγαλε εκτός και τον Tallon Griekspoor, κερδίζοντας μάλιστα τον Ολλανδό με το εντυπωσιακό 6-3, 6-3, 6-1!

Θα είναι φυσικά η πρώτη του παρουσία στη 2η εβδομάδα ενός Grand Slam και θα δώσει ακόμα έναν μεγάλο αγώνα με το Νο.9 του ταμπλό, Hubert Hurkacz, που μετά το χαμένο 1ο σετ πήρε μπρος και κέρδισε τον Ugo Humbert με 3-6, 6-1, 7-6 (4), 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots