Djokovic: "Παλιότερα δεν άρεσε στον Federer η συμπεριφορά μου" (vid)

 
Djokovic: "Παλιότερα δεν άρεσε στον Federer η συμπεριφορά μου" (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 - 20:16

Με αφορμή μια ερώτηση για τον Ben Shelton, o Novak Djokovic θυμήθηκε πως πριν από αρκετά χρόνια, όταν πρωτοήρθε στο tour, o Roger Federer δεν τον συμπαθούσε ιδιαίτερα.

Συγκεκριμένα, έγινε στον Djokovic μια ενδιαφέρουσα ερώτηση, σχετικά με το αν στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, η συμπεριφορά του με τη χαρακτηριστική αυτοπεποίθηση που έβγαζε πάντα στις δηλώσεις του, είχε ενοχλήσει κάποιους και είχε παρεξηγηθεί. Ο Nole γύρισε αρκετά χρόνια πίσω και θυμήθηκε πως ο Federer δεν τον συμπαθούσε γι' αυτό το λόγο.

"Ξέρω σίγουρα πως δεν άρεσε στον Federer η συμπεριφορά μου στις αρχές της καριέρας μου. Απ' όσο ξέρω δεν του καθόταν καλά. Δεν γνωρίζω για τους άλλους. Υποθέτω δεν ήμουν και το αγαπημένο παιδί στο tour, επειδή ποτέ δεν φοβήθηκα να πω ότι ήθελα να είμαι ο καλύτερος στον κόσμο. Είχα αυτοπεποίθηση και ένιωθα πως είχα ένα παιχνίδι που τη δικαιολογεί", είπε ο Djokovic, που εξήγησε ότι είναι σημαντικό να έχεις αυτοπεποίθηση και την ίδια στιγμή να σέβεσαι τους αντιπάλους σου.

"Ποτέ δεν έδειξα ασέβεια. Πάντα πριν από ένα ματς, στη διάρκειά του και μετά, έδειχνα σεβασμό στον αντίπαλό μου. Ο σεβασμός είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει. Μπορούν να συμβούν πολλά στο γήπεδο πάνω στην ένταση της στιγμής και ήταν αρκετό καιρό πριν, μιλάμε για 20 χρόνια πριν, όταν έκανα το ντεμπούτο μου. Είναι πραγματικά δύσκολο να ξέρω ποιος με συμπαθούσε περισσότερο ή λιγότερο. Έδωσα ένα όνομα, δεν μπορώ να θυμηθώ για τους υπόλοιπους."

Όσο για το αν προσπάθησε να ακούσει αυτή την κριτική, ή αν τον πείσμωνε, είπε: "Μου έδινε περισσότερη δύναμη. Αν ήταν κάποιο λάθος, θα το παραδεχόμουν και θα ζητούσα συγγνώμη. Αλλά αν η κριτική γινόταν χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο, τότε συνέχιζα προς την κατεύθυνση που είχα επιλέξει. Ήξερα πως δεν γίνεται να σε συμπαθούν όλοι, είναι φυσιολογικό. Είμαστε διαφορετικοί και έχουμε διαφορετικές προτιμήσεις."

Και για τον Ben Shelton, για τον οποίο ξεκίνησε όλη αυτή κουβέντα επειδή από πολλούς θεωρείται πως η συμπεριφορά του ώρες-ώρες δείχνει αλαζονία, είπε: "Όσον αφορά την αυτοπεποίθηση του Shelton, δεν με πειράζει καθόλου, νομίζω είναι υπέροχο. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου. Το υποστηρίζω αυτό 100%, όπως τον Prizmic που έπαιξε την άλλη βραδιά μαζί μου, έτσι και ο Shelton είναι ένας νέος παίκτης που πιστεύει στον εαυτό του και πως μπορεί να κερδίσει τους καλύτερους του κόσμου. Δεν είναι κάτι που με ενοχλεί, προφανώς μπορεί να έχει κλίμακες και μη αποδεκτές συμπεριφορές, αν ξεπεράσει κάποια όρια, τότε σίγουρα θα γίνει ενοχλητικό. Τότε αντιδράς. Αλλά είμαι υπέρ του να έχουν αυτοπεποίθηση οι νέοι παίκτες και να το δείχνουν όταν μιλούν. Αρκεί να δείχνουν ταυτόχρονα και σεβασμό στους μεγαλύτερους που είναι στο tour."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots