30 σερί νίκες και συνεχίζει ο Djokovic στη Μελβούρνη (vids)

 
30 σερί νίκες και συνεχίζει ο Djokovic στη Μελβούρνη (vids)
tn team Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 - 14:58

Ο Novak Djokovic έχασε το 2ο σετ και χρειάστηκε να σβήσει 4 set points στο 3ο, αλλά στο τέλος βρήκε για μια ακόμα φορά τον δρόμο προς τη νίκη - τη 30ή συνεχόμενη στο Melbourne Park - για να παραμείνει το μεγάλο φαβορί στο Australian Open.

O Djokovic, ο οποίος αντιμετωπίζει και ένα κρύωμα τις τελευταίες ημέρες, ζορίστηκε και σήμερα απέναντι στον Alexei Popyrin, στο τέλος όμως πανηγύρισε τη νίκη με 6-3, 4-6, 7-6 (4), 6-3 και προκρίθηκε στους "32" καλύτερους του Australian Open.

O κορυφαίος τενίστας του κόσμου και 10 φορές πρωταθλητής στη Μελβούρνη, έχασε για ο συνεχόμενο παιχνίδι του το 2ο σετ, αφού θυμίζουμε πως το ίδιο είχε συμβεί και στην πρεμιέρα του, απέναντι στον Dino Prizmic.

Σήμερα ωστόσο δυσκολεύτηκε περισσότερο, απέναντι στον Popyrin που όπως αναμενόταν είχε και σχεδόν ολόκληρο το κοινό της Rod Laver Arena στο πλευρό του. Ο 24χρονος Αυστραλός, αφού απώλεσε προβάδισμα με break στο 5-3 του 2ου σετ και τελικά το έκλεισε με νέο break στο 10ο game, λίγο έλειψε να βάλει σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες τον Nole, καθώς είχε 4 set points στο 3ο σετ, τα 3 από αυτά συνεχόμενα, στο 4-5, 0-40.

Ο Djokovic κατάφερε να "ξεφύγει" απ' αυτή την πολύ δύσκολη θέση και να κρατήσει το σερβίς του, ισορροπώντας ξανά το σετ στο 5-5. Μετά απ' αυτό ο Σέρβος κέρδισε το σετ στο tie-break με 7-4 και πήρε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης.

Φυσικά το momentum άλλαξε τελείως και ο Novak έβαλε τον αντίπαλό του σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή, κάνοντας και το break στο 6ο game του 4ου σετ, για το 4-2. Ο Popyrin το πάλεψε και κατάφερε να σβήσει τριπλό match point στο 2-5, 0-40, για να μειώσει σε 5-3, αλλά ο Djokovic δεν είχε πρόβλημα να κλείσει το ματς στο δικό του σερβίς, στο 9ο game, έπειτα από 3 ώρες και 11 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν η 30ή διαδοχική νίκη του Djokovic στο Grand Slam της Αυστραλίας, όπου ήταν πρωταθλητής στις 4 τελευταίες διοργανώσεις που έλαβε μέρος (2019, 2020, 2021, 2023) και 10 φορές συνολικά.

Ο κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων έφτασε τις 91 νίκες συνολικά στην καριέρα του στο Melbourne Park (91-8), μια λιγότερη απ' όσες έχει στο Roland Garros και στο Wimbledon, όπου έχει πετύχει τις περισσότερές του νίκες σε ένα major.

Θέμα χρόνου δείχνει να τις ξεπεράσει στη Μελβούρνη και θα κάνει το πρώτο βήμα την Παρασκευή, όταν και θα αντιμετωπίσει για τον 3ο γύρο τον Tomas Martin Etcheverry. Μετά τη straight sets νίκη του επί του Andy Murray, o 24χρονος Αργεντινός, Νο.30 στο ταμπλό, κέρδισε εύκολα και τον Gael Monfils, με 6-4, 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots