Εκτός συνέχειας στη Μελβούρνη η Παπαμιχαήλ

 
Εκτός συνέχειας στη Μελβούρνη η Παπαμιχαήλ
tn team Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 - 5:15

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ γνώρισε την ήττα από τη Raluca Serban και έμεινε εκτός συνέχειας στα προκριματικά του Australian Open.

Μετά από έναν κλειστό αγώνα, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ηττήθηκε από την Κύπρια Raluca Serban με 7-5, 6-2 και έμεινε εκτός συνέχειας στα προκριματικά του Australian Open.

Το 1ο σετ πλησίασε τη μια ώρα σε διάρκεια, με την 30χρονη Ελληνίδα, Νο.219 στον κόσμο, να επιστρέφει από το 1-3 και το 2-4. Έφτασε να προηγείται μέχρι και με 5-4, όμως η Serban (Νο.177) κέρδισε τους 12 από τους 15 τελευταίους πόντους του σετ και το κατέκτησε με 7-5.

Αυτό άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της 26χρονης Κύπριας - με καταγωγή από τη Ρουμανία - τενίστριας, που προηγήθηκε με 4-0 στο 2ο σετ και διατήρησε αυτό το προβάδισμα ασφαλείας, για να "σφραγίσει" τη νίκη της στο 8ο game.

Για 1η φορά στην καριέρα της προκρίθηκε στον 2ο προκριματικό γύρο του Australian Open η Serban, η οποία θα αντιμετωπίσει αύριο την Τσέχα Gabriela Knutson, για μια θέση στον τελευταίο γύρο. Η τελευταία απέκλεισε τη Γερμανίδα Anna-Lena Friedsam, Νο.17 στο ταμπλό, με 2-6, 6-1, 6-2.

Στον 2ο γύρο των προκριματικών θα βρίσκεται και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε την Αμερικανίδα Elvina Kalieva με 7-5, 6-3 και θα έχει αύριο μια πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στην κορυφαία του ταμπλό και Νο.96 του κόσμου, Dayana Yastremska. Τέλος, η Ελληνοαυστραλή Jaimee Fourlis ηττήθηκε από τη Νο.2 του ταμπλό, Renata Zarazua, με 6-4, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots