Australian Open: Φριχτό τέλος στον τελικό των αγοριών (pics+vids)

 
Australian Open: Φριχτό τέλος στον τελικό των αγοριών (pics+vids)
tn team Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022 - 15:50

Φριχτό τέλος είχε ο τελικός του μονού αγοριών στο Australian Open, καθώς ο 16χρονος Jakub Mensik υπέφερε από κράμπες σε όλο του το σώμα μετά από έναν βάναυσο αγώνα τεσσάρων ωρών και τελικά αποχώρησε από το court με τη βοήθεια αναπηρικού αμαξιδίου.

Για κάτι λιγότερο από 4 ώρες μονομάχησαν οι Jakub Mensik και Bruno Kuzuhara, στον τελικό του μονού αγοριών στο Australian Open Junior. Από νωρίτερα στο 3ο σετ αντιμετώπισε πόνους με κράμπες ο Mensik, ο οποίος όμως κέρδισε ένα μεγάλο ράλι στο 6-7 (7), 7-6 (6), 5-6, 15-30 και ισοφάρισε σε 30-30, λίγο πριν "καταρρεύσει" εντελώς, πέφτοντας στο έδαφος με σπασμούς σε όλο του το σώμα.

Κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σταθεί όρθιος μετά από αυτό και συνέχισε, αλλά μόνο για να κάνει δυο διπλά λάθη που ολοκλήρωσαν το 3ο σετ με 5-7 και τον αγώνα. Αμέσως ο αντίπαλός του έτρεξε για να δει πως ήταν και να του δώσει το χέρι του, όπως έτρεξαν και οι γιατροί του γηπέδου για να τον βοηθήσουν, μαζί με ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Φυσικά, o 16χρονος Τσέχος δεν έμεινε για την απονομή.

"Πρώτα απ' όλα, ήταν ένας πολύ άσχημος τρόπος για να κερδίσεις. Εύχομαι στον Jakub μια γρήγορη ανάρρωση, ήταν μια σπουδαία μάχη, οδηγήσαμε ο ένας τον άλλον στα όριά του έως το τέλος", είπε ο 17χρονος Kuzuhara από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που κατέκτησε τον πρώτο του Grand Slam τίτλο και από τη Δευτέρα θα είναι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στα junior.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots