Σάκκαρη: "Θετική για τη συνέχεια - θα είμαι στη σειρά του Netflix"

 
Σάκκαρη: "Θετική για τη συνέχεια - θα είμαι στη σειρά του Netflix"
tennisnews team Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 - 15:25

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν βελτιωμένη σήμερα σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρα της και είναι πολύ θετική για τη συνέχεια, καθώς βλέπει το παιχνίδι της να αναπτύσσεται παιχνίδι με το παιχνίδι. Επιβεβαίωσε ακόμα πως θα είναι στη νέα σειρά του Netflix.

"Είμαι σ' αυτό το επίπεδο επειδή πάντα βελτιώνομαι και πάντα είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου, ειδικά όταν χρειάζεται. Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου, πιστεύω πως το παιχνίδι μου θα αναπτύσσεται όσο περνούν οι αγώνες και είμαι πολύ θετική στο ότι όλα θα κυλήσουν καλύτερα από δω και πέρα", είπε η Μαρία Σάκκαρη στο ξεκίνημα της συνέντευξής της στα ελληνικά MME, μετά τη νίκη της επί της Qinwen Zheng με 2-0 σετ.

Για το αν την αγχώνει που και τα υπόλοιπα φαβορί προχωρούν με άνετες νίκες και πιθανώς να χρειαστεί να τις αντιμετωπίσει: "Δεν με αγχώνει, γιατί θα φτάσεις σε ένα σημείο που πρέπει να αντιμετωπίσεις κάποιον που θα έχει νικήσει για να έχει φτάσει μέχρι εκεί, οπότε δεν έχει σημασία το πως, σημασία έχει το τι θα κάνεις για να κερδίσεις και τι λύσεις θα βρεις εκείνη τη μέρα για να μπορέσεις να δυσκολέψεις τον αντίπαλο με τον καλύτερο τρόπο. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα ήθελα να συγκεντρωθώ στον εαυτό μου, να κάνω το καλύτερο για μένα και πιστεύω αυτό θα μου δώσει και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα."

Για το "διστακτικό" της ξεκίνημα και την ανάπτυξη του παιχνιδιού της μέσα στο τουρνουά: "Όπως κάθε άλλο Grand Slam, νομίζω ότι ξεκινάω λίγο πιο διστακτικά και το παιχνίδι μου αναπτύσσεται. Νομίζω είναι και λογικό αυτό. Θυμάμαι και ο παλιός μου προπονητής ο Tomas (Johansson) που είχε κερδίσει αυτό το τουρνουά, μου έλεγε 'Μαρία δεν καταλαβαίνεις πόσο άσχημα έπαιζα τους 3-4 πρώτους αγώνες. Απλά έβρισκα τρόπο και επιβίωνα'. Το χω δει άλλωστε σε πολλούς αθλητές, πολύ λίγοι είναι οι εξαιρέσεις που παίζουν φοβερό τένις από τον πρώτο αγώνα μέχρι τον τελευταίο. Πιστεύω ότι το παιχνίδι μου θα αναπτύσσεται και θα καλυτερεύει, όσο και γω αισθάνομαι καλύτερα μέσα στο γήπεδο."

Για την αλλαγή της προσέγγισής της στα Grand Slam μετά τους δυο ημιτελικούς πέρσι: "Σίγουρα έχει αλλάξει. Όταν κερδίζεις αυτούς τους αγώνες προσπαθείς να κρατάς τις δυνάμεις σου για κάποια μεγαλύτερη πρόκληση. Όπως και γω σήμερα δυσκολεύτηκα λίγο παραπάνω στα τελευταία 2-3 games του ματς, ήξερα ότι πρέπει να πατήσω ακόμα περισσότερο το γκάζι ώστε να κλείσω το ματς. Πρέπει να κάνεις καλύτερη συντήρηση και εξοικονόμηση ενέργειας."

Για τη νέα σειρά ντοκυμαντέρ του Netflix και το αν θα συμμετέχει σε αυτή: "Ναι ισχύει ότι θα συμμετέχω, έχουμε ξεκινήσει, είναι φοβερή η ομάδα που δουλεύει πάνω σ' αυτό και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα είμαι και γω. Είμαι μεγάλη φαν των ντοκυμαντέρ που έχουν κάνει. Νομίζω πως είναι μια πολύ καλή ιδέα, θα κάνει καλό στο άθλημα μας και επίσης είναι πάρα πολύ διακριτικοί που αυτό είναι πολύ καλό γιατί σ' αφήνουν να κάνεις τη δουλειά σου όπως πρέπει. Μέχρι στιγμής όλα πάνε τέλεια."

Για τη σημασία του κόσμου στους αγώνες της στη Μελβούρνη: "Σίγουρα έπαιξε ρόλο ο κόσμος, θα είναι ψέματα να πω ότι δεν παίζει ρόλο όταν έχω τέτοια υποστήριξη. Όπως έχω πει πολλές φορές αυτό το τουρνουά είναι σα να παίζω στο σπίτι μου για τους λόγους που γνωρίζουμε, την ελληνική κοινότητα, τον κόσμο, τον τρόπο που αγαπούν την Ελλάδα και μας υποστηρίζουν. Γενικά πιστεύω πως είναι πολύ όμορφη η υποστήριξη που παίρνω από τον κόσμο, γιατί είναι μοναδική και είναι το μόνο μέρος στον πλανήτη ουσιαστικά που παίζουμε μ' αυτή την ατμόσφαιρα. Οπότε πάντα προσπαθώ να το απολαμβάνω και να το χρησιμοποιώ υπέρ μου."

Θυμήθηκε μάλιστα, πως κάποιοι στο 5-2 του 2ου σετ τραγουδούσαν το "My Number 1" της Έλενας Παπαρίζου, γι' αυτό και γέλασε: "Θυμάμαι στο 5-2 που τραγουδούσανε το My Number 1 της Παπαρίζου! (γέλια)"

Για τον επόμενο αγώνα της με την Kudermetova: "Έχουμε παίξει με την Kudermetova, την ξέρω αρκετά καλά, γνωρίζουμε η μία την άλλη. Όπως κάθε άλλη φορά θα αρχίσω να το σκέφτομαι από αύριο. Θα μελετήσουμε τι πρέπει να κάνουμε με τον Tom (Hill) και από εκεί και πέρα εξαρτάται από τη μέρα και την κατάσταση που θα βρεθώ, αλλά όπως είπα και πριν πιστεύω πολύ στον εαυτό μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots