Ivanisevic: "Σίγουρα τον Federer, μπορεί να περάσουν και τη Serena"

 
Ivanisevic: "Σίγουρα τον Federer, μπορεί να περάσουν και τη Serena"
tn team Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 - 15:48

Εδώ και καιρό ο Goran Ivanisevic πίστευε πως οι Novak Djokovic και Rafael Nadal θα περάσουν σε Slams τον Roger Federer, πλέον "βλέπει" πως είναι εφικτό να φτάσουν ακόμα και τις Serena Williams και Margaret Court.

Ο Ivanisevic παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του Djokovic στον τελικό του Australian Open και μια από τις ερωτήσεις που του τέθηκαν, ήταν αν οι αμφιβολίες για το ρεκόρ των Grand Slams αυξήθηκαν πριν μερικούς μήνες, όταν μέσα σε μικρό διάστημα ο Σέρβος έχασε δυο ευκαιρίες να φτάσει τα 18 Slams, σε Νέα Υόρκη και Παρίσι, μένοντας έτσι στα 17.

"Μεγαλώνει και σίγουρα χρειάζεται να κερδίζει, ώστε να μπορέσει να φτάσει τους Roger και Rafa και να σπάσει το ρεκόρ.

Πιστεύω πως ο Rafa θα κερδίσει ακόμα ένα, ίσως και δυο, στο Roland Garros. Ο Novak θα είναι το φαβορί στο Wimbledon και στο US Open. Ειδικά μετά το US Open δεν ήταν εύκολο και υπήρξε απογοήτευση. Μετά ήρθε και η ήττα στον τελικό του Roland Garros.

Εδώ το κίνητρο του ήταν μεγάλο, προπονήθηκε για 14 ημέρες στην Αδελαΐδα και τα πήγαινε πολύ καλά εκεί, ήθελε πολύ να τα πάει καλά εδώ. Γνωρίζει πως αυτό είναι το γήπεδο του, το τουρνουά του και το απέδειξε τις τελευταίες δυο εβδομάδες, με τραυματισμό με όλα όσα πέρασε, ότι είναι ο 9 φορές πρωταθλητής του Australian Open. Ήταν απίστευτο που κέρδισε τον Medvedev έτσι. Απίστευτη εμφάνιση."

Ο Κροάτης τεχνικός, είπε ακόμα ότι δεν μπορεί να προβλέψει που θα σταματήσουν Djokovic και Nadal, λέγοντας πως ακόμα πιστεύει ότι θα περάσουν και οι δυο τον Federer, όπως είχε πει και παλιότερα.

"Δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε θα είναι το τέλος γι' αυτούς τους παίκτες. Είναι απίστευτοι. Με εκπλήσσουν κάθε μέρα. Ο Rafa σίγουρα θα κερδίσει ένα ακόμα, ελπίζω όχι δυο, αλλά του δίνω ένα σίγουρα. Ποιος ξέρει.

Είναι απίστευτοι. Γίνονται όλο και καλύτεροι. Κάθε φορά που νομίζεις ότι έχουν τελειώσει και ότι έρχονται οι νεότεροι παίκτες, είναι ακόμα εδώ και αποδεικνύουν πως είναι καλύτεροι στους τελικούς.

Δεν ξέρω που θα σταματήσουν, ίσως περάσουν ακόμα και τη Serena (23) και τη Margaret Court (24), ίσως και όχι. Είναι εκπληκτικό όμως αυτό που κάνουν. Περιμένω και τον Roger να επιστρέψει. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει στο Roland Garros και στο Wimbledon.

Είναι απλά εκπληκτικό. Ο αγώνας είναι ζωντανός. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Είχα πει και πριν δυο χρόνια ότι ο Rafa και ο Novak θα ξεπεράσουν τον Roger, και οι δυο. Ακόμα το πιστεύω αυτό."

Τα 20 Slams τα οποία έχουν οι Federer και Nadal, είναι ήδη το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών (και πριν την open era) στο ανδρικό τένις, με τα 18 του Nole να είναι με διαφορά το 3ο καλύτερο, αφού ακολουθούν τα 14 του Pete Sampras. Στις γυναίκες η Serena Williams έχει καταφέρει να κατακτήσει 23 Slams, τα περισσότερα στην open era, ενώ στη συνολική ιστορία του αθλήματος υπάρχει και το ρεκόρ των 24 Slams της Court, που είναι το καλύτερο όλων των εποχών σε άνδρες και γυναίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots