Η ώρα του τελικού: Djokovic εναντίον Medvedev

 
Novak Djokovic & Daniil Medvedev
Novak Djokovic & Daniil Medvedev Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 - 21:57

Ο κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης για τα τελευταία δυο χρόνια και κυρίαρχος του Australian Open θα αντιμετωπίσει τον πιο φορμαρισμένο τενίστα των τελευταίων μηνών. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον μεγάλο τελικό του Australian Open!

Την Κυριακή, στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας (Eurosport), o Novak Djokovic και ο Daniil Medvedev θα διεκδικήσουν το πρώτο Grand Slam της χρονιάς, για τον τελικό του Australian Open.

Θα είναι η 8η συνάντηση των δυο τους, με τον Djokovic να έχει ένα μικρό προβάδισμα με 4-3 στις νίκες. Στην τελευταία τους συνάντηση, ο Medvedev πάντως είχε πάρει τη νίκη με 6-3, 6-3, για το ATP Finals.

Ο Djokovic είναι εκείνος που θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Μελβούρνη, να κερδίσει για την ακρίβεια τον 3ο διαδοχικό τίτλο του στο Australian Open και τον 9ο συνολικά. Μόνο ο Nadal έχει κερδίσει περισσότερα τρόπαια σε ένα Grand Slam, βεβαίως στο Roland Garros, όπου έχει αναδειχθεί πρωταθλητής 13 φορές. Το αμέσως επόμενο ρεκόρ είναι τα 8 Australian Open του Nole και τα 8 Wimbledon του Roger Federer.

Ο Djokovic θα προσπαθήσει επίσης να μειώσει τη διαφορά στο κυνήγι των περισσότερων Grand Slam τίτλων, καθώς αν κερδίσει θα φτάσει τα 18 Slams, με τους Nadal και Federer να έχουν από 20.

Συνολικά, θα είναι ο 117ος τελικός για τον Djokovic, που θα διεκδικήσει τον 82ο τίτλο του (81-35 σε τελικούς), καθώς και ο 28ος σε Grand Slam, όπου έχει ισοφαρίσει ήδη το ρεκόρ του Nadal - υπολείπεται ακόμα τριών τελικών του Federer.

Ο Medvedev από την πλευρά του είναι εκείνος που θέλει να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Djokovic στην Αυστραλία, είναι όμως και ο καταλληλότερος άνθρωπος για να το κάνει.

Ο 25χρονος Ρώσος είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης των τελευταίων μηνών, με 20 διαδοχικές νίκες στο ενεργητικό του, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και 12 αναμετρήσεις με Top 10 παίκτες! Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχει κερδίσει και όλους τους παίκτες από το Top 10, εκτός μόνο από τον Roger Federer που δεν αγωνίστηκε σ' αυτό το διάστημα!

Βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση από τον Νοέμβριο ο Medvedev, κατακτώντας κατά σειρά το Paris Masters, το ATP Finals, το ATP Cup και τώρα έχοντας προκριθεί στον τελικό του Australian Open, που είναι ο δεύτερος Grand Slam τελικός στην καριέρα του, μετά το US Open του 2019. Εκεί είχε ηττηθεί στα 5 σετ από τον Nadal.

Συνολικά στην καριέρα του θα είναι ο 16ος τελικός του (9-6) και θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του. Αν τον κερδίσει, θα γίνει το νέο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ακόμα και αν χάσει θα ανεβεί σε νέο career high, στο Νο.3.

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Rod Laver Arena:
10:30 Novak Djokovic [1] v. Daniil Medvedev [4] Eurosport

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots