Medvedev: Δεν ήταν ο καλύτερος αγώνας μου - ο Novak το φαβορί" (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev
tn team Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 - 18:37

O Daniil Medvedev δεν θεωρεί πως σήμερα έκανε τον καλύτερο αγώνα του στο τουρνουά, παραδέχτηκε πως οι φίλαθλοι τον αποσυντόνισαν στο 3ο σετ, ενώ είπε ακόμα ότι ο Djokovic θα είναι το φαβορί στον τελικό, εξαιτίας της προϊστορίας του στη Μελβούρνη.

"Με τον Rublev νομίζω είχα παίξει καλύτερα, αλλά και σήμερα έκανα μεγάλο παιχνίδι. Δεν λέω πως δεν έπαιξα καλά. Ήταν πολυ καλό που κέρδισα τον αγώνα στα τρια σετ, ειδικά το 3ο σετ που ήταν δύσκολο", είπε ο Medvedev, όταν ρωτήθηκε για το αν αυτός ήταν ο καλύτερος αγώνας του στο τουρνουά.

Όσο για το τι συνέβη στο 3ο σετ, όπου για λίγα λεπτά έδειχνε να χάνει τον έλεγχο, ο Ρώσος είπε: "Το κοινό τον στήριξε και αυτό βοήθησε λίγο και το παιχνίδι του. Έγινε κλειστό το παιχνίδι, όχι τόσο λόγω του αποτελέσματος, αλλά λόγω του κόσμου. Όταν είσαι συνηθισμένος να παίζεις με τον κόσμο δεν σε επηρεάζει τόσο, είσαι σταθερός πνευματικά, αν είσαι συγκεντρωμένος.

Αυτό ήταν πιθανότατα το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα με τόσο κόσμο από το περσινό τουρνουά στη Μασσαλία. Όταν είσαι συνηθισμένος δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά σήμερα μπήκαν στο κεφάλι μου. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να αλλάξω το momentum στο τέλος του 3ου σετ."

Για τον τελικό με τον Djokovic, είπε: "Πιστεύω πως εκείνος είναι το φαβορί, επειδή και τις 8 φορές που έχει φτάσει στα ημιτελικά εδώ, έχει κερδίσει το τουρνουά. Εγώ είμαι ο διεκδικητής, ο άνθρωπος που θα διεκδικήσει τον τίτλο από κάποιον που είναι 8 φορές πρωταθλητής. Και είμαι χαρούμενος γι' αυτό.

Μου αρέσει να παίζω με τον Novak. Από την πρώτη φορά που παίξαμε, που νομίζω ήμουν στο Νο.60, πάντα είχαμε δύσκολους αγώνες, σωματικά και πνευματικά. Είναι ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών, οπότε είναι τέλειο να παίζω μαζί του σε τελικό. Σίγουρα όταν βγω εκεί έξω θα νιώσω πίεση, γιατί θέλω να κερδίσω το πρώτο μου Slam. Εκείνος θέλει να κερδίσει το 18ο. Δεν ξέρουμε με ποιον θα είναι το κοινό. Αυτά είναι λεπτομέρειες. Γενικά πάντως, θεωρώ πως δεν θα έχω κάτι να χάσω."

Για τη δήλωση του Djokovic ότι βρίσκεται και πάλι σε καλή κατάσταση και δεν πρόκειται να δώσει εύκολο τελικό: "Όταν ο Novak λέει πως δεν θα δώσει εύκολο ματς, τον πιστεύω. Ξέρω πως για να τον κερδίσω θα πρέπει να παίξω το καλύτερο μου τένις, να είμαι στην καλύτερη φόρμα για 4 ή και 5 ώρες, όπως και να είμαι πνευματικά δυνατός για 5 ώρες. Ποτέ δεν ξέρεις που θα οδηγηθεί ο αγώνας. Για να κερδίσεις ένα Slam, ειδικά απέναντι σε κάποιον σαν τον Novak, δίνει από μόνο του μεγάλο κίνητρο. Μου αρέσει ο Novak. Τον εκτιμώ ως τενίστα και ως άνθρωπο."

Με τη σημερινή του νίκη, ο Medvedev έχει 20 σερί νίκες και μεταξύ άλλων έχει κερδίσει όλα τα μέλη του Top 10, εκτός μόνο από τον Roger Federer, που δεν παίζει: "Είναι κρίμα που δεν παίζει ο Roger. Θα ήθελα να τον αντιμετωπίσω. Το να έχεις απέναντί σου τον Roger πάντα είναι προνόμιο. Όπως και τους Novak και Rafa. Είναι θαυμάσιο που το μαθαίνω αυτό. Είμαι χαρούμενος με τον εαυτό μου, γιατί θυμάμαι την εποχή που δυσκολευόμουν πολύ κάθε φορά που έπαιζα με Top 10 παίκτη, ίσως ακόμα και Top 20 ή Top 30. Είμαι πολύ χαρούμενος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots