Djokovic: "Οι δυσκολίες της ζωής με βοήθησαν" (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 - 17:55

Μετά την κατάκτηση του 17ου Grand Slam της καριέρας του, ο Novak Djokovic μίλησε για τον στόχο να κατακτήσει όσα περισσότερα major μπορεί, αλλά και για τις δυσκολίες που βίωσε μεγαλώνοντας σε μια χώρα με πόλεμο, που τον βοήθησαν να γίνει ο άνθρωπος και ο αθλητής που είναι σήμερα.

"Προφανώς, σ' αυτό το στάδιο της καριέρας μου, τα Grand Slam μετράνε περισσότερο. Είναι η προτεραιότητά μου. Πριν ξεκινήσει η σεζόν, προσπαθώ να προετοιμαστώ και να φορμαριστώ για να είμαι όσο καλύτερος μπορώ σωματικά και πνευματικά. Υπάρχουν πολλά στατιστικά για τα οποία είμαι υπερήφανος, αλλά δεν θα κυριαρχήσουν στην καριέρα μου αυτά. Υπάρχει ακόμα αρκετή ιστορία για να γραφτεί.

Έχω επαγγελματικούς στόχους. Τα Grand Slam είναι ένας από τους λόγους που ακόμα αγωνίζομαι και το Νο.1 είναι ένας ακόμα μεγάλος στόχος. Βάζω τον εαυτό μου στη θέση αυτή, που είναι πολύ καλή αυτή τη στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος με το πως ξεκίνησε η σεζόν. Κατά κάποιο τρόπο θέτει τις βάσεις για το υπόλοιπο της χρονιάς", δήλωσε ο Djokovic, ο οποίος έχει πλέον 17 Grand Slam τίτλους στη συλλογή του, 3 λιγότερους από τον Roger Federer και 2 λιγότερους απο'τον Rafael Nadal. 

Για τον σημερινό τελικό, στον οποίο κέρδισε με 3-2 σετ τον Dominic Thiem, αλλά και για τη στιγμή που πήρε ιατρικό τάιμ άουτ ανάμεσα στο 3ο και στο 4ο σετ, ο Djokovic είπε:

"Ξεκίνησα καλά και έκανα αμέσως break. Ήταν σημαντικό για μένα αυτό. Μετά έκανε break back, αλλά έκανα κι άλλο break και πήρα το 1ο σετ. Έκανα ένα κακό game στο ξεκίνημα του 2ου σετ, είχα 2 double faults. Μετά έχασα το 2ο σετ και δεν ένιωθα πολύ καλά. Η ενέργειά μου έπεσε αισθητά.

Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό, είχα κάνει όλα όσα κάνω πριν από κάθε αγώνα μου, αλλά απ' ότι φαίνεται είχα αφυδατωθεί. Αυτό μου είπε ο γιατρός. Ανέκτησα την ενέργεια και τη δύναμή μου στα μέσα του 4ου σετ και επέστρεψα στο παιχνίδι. Ήμουν πολύ κοντά στο να χάσω τον αγώνα. Ο Dominic είναι ένας φανταστικός τενίστας, που βάζει πολλή δύναμη στα χτυπήματά του, ειδικά στο forehand. Χρησιμοποιεί το slice πολύ καλά. Σταμάτησε τον ρυθμό μου σε ένα σημείο και ήταν ο καλύτερος παίκτης. Πιθανότατα ένα χτύπημα έκανε τη διαφορά απόψε. Θα μπορούσε να πάει διαφορετικά."

Τέλος, ο Djokovic είπε λίγα λόγια για το υπόβαθρό του και τα παιδικά χρόνια, που τον έχουν καθορίσει ως αθλητή και τον έχουν κάνει πολύ δυνατό.

"Είναι δύσκολο να μιλήσω εκ μέρους του Roger και του Rafa. Έχω απόλυτο σεβασμό γι' αυτούς τους δυο και τους θαυμάζω για αυτό που είναι, γι' αυτό που έχουν πετύχει, εντός και εκτός γηπέδων. Μπορώ να μιλήσω μόνο για μένα. Πιστεύω πως όλοι έχουμε διαφορετικές πορείες στις ζωές μας και έχουμε μεγαλώσει κάτω από διαφορετικές συνθήκες, από διαφορετικές χώρες, είχαμε διαφορετική ανατροφή.

Εγώ μεγάλωσα στη Σερβία, κατά τη διάρκεια των πολέμων της δεκαετίας του '90. Ήταν μια δύσκολη εποχή, υπήρχε εμπάργκο στην πατρίδα μας και έπρεπε να περιμένουμε σε μια ουρά για ψωμί και για γάλα. Αυτά τα πράγματα σε κάνουν πιο ισχυρό και πιο διψασμένο για να πετύχεις - νομίζω πως με βοήθησε.

Γυρίζοντας σ' αυτές τις εποχές, θυμάμαι από που προέρχομαι και αυτό μου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για να προσπαθώ ακόμα περισσότερο. Αυτός είναι ένας από τους λόγους πιθανότατα που καταφέρνω και βρίσκω αυτή την επιπλέον ταχύτητα όταν είναι απαραίτητη. Έχω την πνευματική δύναμη να ξεπεράσω τις προκλήσεις όταν αυτές παρουσιάζονται."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots