Australian Open: Πρωταθλήτρια στα junior η 14χρονη Kasintseva

 
Victoria Jimenez Kasintseva
Victoria Jimenez Kasintseva
tennisnews team Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 - 15:52

Η μόλις 14χρονη Victoria Jimenez Kasintseva, η οποία εκπροσωπεί μια χώρα 77.000 κατοίκων, την Ανδόρρα, κατέκτησε τον τίτλο στο Australian Open Junior, γράφοντας ιστορία για το πολύ μικρό κράτος της Ευρώπης.

Η Victoria Jimenez Kasintseva ξεκίνησε το όνειρό της από ένα πολύ μικρό κράτος 77.000 κατοίκων, το οποίο έχει μόνο ένα κλειστό γήπεδο τένις. Στα 14 της χρόνια, έγινε μια από τις νεότερες πρωταθλήτριες σε junior Grand Slam στην ιστορία και η πρώτη εκπρόσωπος της Ανδόρρας που κερδίζει major τίτλο σε επαγγελματικό ή junior επίπεδο.

"Ποτέ δεν πίστευα πως θα βρισκόμουν εδώ", είπε η 14χρονη Jimenez Kasintseva, στην ομιλία της στη Rod Laver Arena, όπου έγινε ο τελικός του μονού κοριτσιών. Κέρδισε την Πολωνή Weronika Baszak με 5-7, 6-2, 6-2.

Στον αγώνα της για τον 3ο γύρο, η Kasintseva είχε σώσει 3 match point, πριν κερδίσει την Ιταλίδα Melania Delai, με 3-6, 7-6 (7), 7-6 (7). Στη συνέχεια απέκλεισε τη 15χρονη Αμερικανίδα Robin Montgomery, No.2 στο ταμπλό και Νο.7 στην παγκόσμια κατάταξη U18, με 1-6, 7-5, 6-2.

Συνολικά χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω στους 4 από τους 6 αγώνες που έδωσε και κατάφερε να γίνει η νεότερη πρωταθλήτρια σε Grand Slam από το 2018, όταν το είχε κάνει η Coco Gauff επίσης στα 14 της χρόνια, κερδίζοντας το Roland Garros.

"Δεν πίστευα πως μπορούσα να κερδίσω. Το πάλεψα πολύ. Κόντεψα να χάσω σε κάποια παιχνίδια, αλλά συνέχισα να παλεύω. Υποθέτω έτσι κατάφερα να φτάσω και ως εδώ", είπε η 14χρονη, η οποία ξεκίνησε να παίζει τένις πριν από 10 χρόνια.

Πρώτος προπονητής της ήταν ο πατέρας της, Joan Jimenez Guerra, ο οποίος υπήρξε και επαγγελματίας παίκτης τη δεκαετία του '90. Η οικογένειά της έχει ζήσει στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών για 4 χρόνια, τα πρώτα 4 χρόνια που η Victoria έπαιξε τένις, από τα 4 έως τα 8 της.

Τα τελευταία δυο χρόνια, μοιράζουν τις ζωές τους σε δυο μέρη, στο σπίτι τους στην Ανδόρρα και στο Sitges της Καταλονίας, που είναι λίγο έξω από τη Βαρκελώνη. Εκεί προπονείται τον περισσότερο καιρό η Veronica.

Μιλάει ήδη 5 γλώσσες (!): αγγλικά, ισπανικά, καταλανικά, ρώσικα και γαλλικά. Παρά τις ρωσικές και τις καταλανικές ρίζες της, αναγνωρίζει την Ανδόρρα ως πρώτη πατρίδα της και γι' αυτό την εκπροσωπεί περήφανα: "Όλοι ξέρουμε πως είναι σαν ένα χωριό, αλλά εκπροσωπώ την Ανδόρρα".

"Από τους γονείς μου έχω πάρει αυτό το μαχητικό πνεύμα. Είμαι ανταγωνιστική εντός και εκτός γηπέδου. Έχω γεννηθεί έτσι. Αλλά επίσης μου αρέσει να μαθαίνω όταν χάνω, είναι μέρος του παιχνιδιού."

Τέλος, όσον αφορά την επόμενη μέρα αυτής της επιτυχίας, η Jimenez είπε: "Θα προσπαθήσω να το πάω βήμα-βήμα. Υπάρχουν ακόμα 3 Grand Slam αυτή τη χρονιά. Θα δούμε. Δεν θέλω να είμαι βιαστική. Θα κοιτάξω κάθε τουρνουά ξεχωριστά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots