ATP
Πάτησε γκάζι μετά το 1ο σετ ο Djokovic (vids)

 
Πάτησε γκάζι μετά το 1ο σετ ο Djokovic (vids)
© Gonet Geneva Open
tennisnews team Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 - 20:18

O Novak Djokovic ξεπέρασε τις δυσκολίες του 1ου σετ και ήταν πολύ βελτιωμένος στο 2ο, για να περάσει γρήγορα το εμπόδιο του Tallon Griekspoor και να μπει στα ημιτελικά του Geneva Open.

Έκανε και το επόμενο βήμα για την κατάκτηση του 99ου τίτλου της καριέρας του ο Novak Djokovic, ο οποίος επιβλήθηκε του Tallon Griekspoor με 7-5, 6-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Όπεν της Γενεύης.

Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου χρειάστηκε μόλις 77 λεπτά, κάνοντας ένα άψογο 2ο σετ, στο οποίο ήταν πολύ ανεβασμένος και κέρδισε τον Griekspoor σε λιγότερο από μισή ώρα.

Στο 1ο σετ δυσκολεύτηκε πάντως, αλλά ήταν εκεί όταν έπρεπε στις κρίσιμες στιγμές. Στο 8ο game έσβησε το πρώτο break point που αντιμετώπισε και ισοφάρισε σε 4-4, ενώ στο 10ο game έσβησε τριπλό set point από το 4-5, 0-40 και συνολικά 4 ευκαιρίες του Ολλανδού, για να υπερασπιστεί πάλι το σερβίς του και να κάνει το 5-5.

Στο αμέσως επόμενο game έκανε το break που τον έβαλε μπροστά με 6-5 και από τότε κέρδισε τα 8 από τα 9 τελευταία games του παιχνιδιού και τα πάντα άλλαξαν γρήγορα.

Αυτή ήταν η 1.101η νίκη καριέρας του Djokovic, που χθες, ανήμερα των γενεθλίων του, έφτασε στο ορόσημο των 1.100 νικών στο tour.

Θα είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία ημιφιναλίστ στην ιστορία του Geneva Open ο 37χρονος Σέρβος, που αύριο στις 15:00 ώρα Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τον Tomas Machac. Ο Τσέχος κέρδισε νωρίτερα τον Alex Michelsen με 6-3, 7-6 (2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots