ATP
Djokovic: "Στόχος να παίξω πάνω από ένα ματς στη Γενεύη"

 
Djokovic: "Στόχος να παίξω πάνω από ένα ματς στη Γενεύη"
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 22 Μαϊος 2024 - 10:07

Ο Novak Djokovic εξήγησε το λόγο για τον οποίο αποφάσισε να παίξει στο 250άρι της Γενεύης πριν πάει στο Roland Garros και έθεσε αρκετά χαμηλά τον πήχη για αρχή, λέγοντας πως θέλει μόνο να κερδίσει το πρώτο του παιχνίδι στο ελβετικό τουρνουά.

"Ο λόγος που αποφάσισα να έρθω και να παίξω εδώ, είναι επειδή δεν υπάρχει καλύτερη προπόνηση από το να παίζεις αγώνες. Χρειάζομαι περισσότερους αγώνες, ακόμα και αν είναι μόνο ένας ή δυο, αν και ελπίζω να είναι περισσότεροι. Όσοι περισσότεροι αγώνες τόσο το καλύτερο, χρειάζομαι να βρω τη φόρμα μου για το Roland Garros", είπε ο Djokovic στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Η αλήθεια είναι πως δεν συνήθιζε να παίζει μια εβδομάδα πριν από το Roland Garros o Σέρβος ούτε όταν ήταν νεότερος, πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια, που αγωνίζεται σε πολύ λιγότερα τουρνουά αφού ο κυριότερος στόχος του είναι τα Grand Slams και προστατεύει το σώμα του ώστε να βελτιστοποιήσει τις πιθανότητές του στα τουρνουά που τον ενδιαφέρουν.

Ωστόσο η φετινή του πορεία στο χώμα παρότι ξεκίνησε καλά, με έναν ημιτελικό στο Monte-Carlo, δεν συνεχίστηκε όπως θα ήθελε στη Ρώμη, όπου μπόρεσε να δώσει μόνο 2 αγώνες και ηττήθηκε στον 3ο γύρο από τον Alejandro Tabilo.

Μετά απ' αυτό το παιχνίδι, είχε πει και πως θα έκανε εξετάσεις, για να διαβεβαιώσει πως όλα ειαι καλά στο κεφάλι του, όπου δέχτηκε αυτό το ξαφνικό και μεγάλο χτύπημα μετά τον πρώτο του αγώνα στη Ρώμη από το μπουκάλι.

"Το κεφάλι μου είναι καλά, όλα είναι καλά, όλη την εβδομάδα προπονούμαι καλά", καθησύχασε στις τελευταίες του δηλώσεις ο Nole.

"Θα δούμε και αύριο πως θα πάει ο αγώνας. Έχω αφιερώσει αρκετό χρόνο στην προετοιμασία μου, για να είμαι όσο δυνατός χρειάζεται για ένα Grand Slam που μπορεί να έχει και 5 σετ, στην πιο δύσκολη επιφάνεια που έχει το άθλημά μας. Ο στόχος είναι να παίξω παραπάνω από έναν αγώνα εδώ στη Γενεύη και μετά θα δούμε τι θα γίνει στο Παρίσι."

Ο Djokovic θα ξεκινήσει σήμερα την προσπάθειά του στο 250άρι της Γενεύης, αντιμετωπίζοντας στις 19:00 ώρα Ελλάδας τον Γερμανό Yannick Hanfmann.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots