ATP
Έσωσε 2 m.p. και κέρδισε απίστευτο ματς ο Τσιτσιπάς! (vids)

 
Έσωσε 2 m.p. και κέρδισε απίστευτο ματς ο Τσιτσιπάς! (vids)
© Barcelona Open
tn team Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 20:58

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω, αλλά και να κερδίσει ένα απίστευτο 3ο σετ, στο οποίο αντιμετώπισε match point και έχανε με 2-5 στο tie-break, για να αποκλείσει τον Facundo Diaz Acosta και να προκριθεί στα ημιτελικά του Barcelona Open, κρατώντας "ζωντανό" το νικηφόρο του σερί στο χώμα.

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς με τον Αργεντινό Diaz Acosta, Νο. 53 στον κόσμο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να επιστρέψει από σετ πίσω, να σβήσει 2 match points στο 3ο σετ και να ανατρέψει το 2-5 (με διπλό mini-break) στο tie-break, για να πάρει στο τέλος μια πολύ δύσκολη αλλά και πολύτιμη νίκη, με 4-6, 6-3, 7-6 (8).

Ο Τσιτσιπάς δεν ξεκίνησε καλά από νωρίς στο 1ο σετ. Σε πρώτη φάση έχασε το σερβίς του στο 3ο game (2-1), το οποίο όμως και πήρε πίσω άμεσα, ισορροπώντας προσωρινά. Ήταν ασταθής στην απόδοση του ο Έλληνας τενίστας, χάνοντας ακόμα ένα service game το οποίο ήταν κομβικό, διότι του στοίχησε και το σετ, με 6-4, σε 40 λεπτά.

Φυσικά και οι συνθήκες με τον δυνατό άνεμο σήμερα δεν ήταν εύκολες, με τον Στέφανο πάντως να ανεβάζει στροφές στο 2ο σετ, όπου ήταν αισθητά καλύτερος και με ένα break που έκανε στο 6ο game (4-2) πήρε τον έλεγχό του, για να το ολοκληρώσει σε 34 μόλις λεπτά με 6-3.

Με νέο break προηγήθηκε με 3-1 στο 3ο σετ, ωστόσο τα πράγματα πήραν μια διαφορετική τροπή και το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ, με τον Diaz Acosta να κάνει το break back και να περνάει μπροστά με 4-3. Στο επόμενο game o Στεφ χρειάστηκε να σβήσει 2 break points για να αποφύγει τα χειρότερα και να κρατήσει τελικά το σερβίς του, ισοφαρίζοντας σε 4-4. 

Ο Τσιτσιπάς στη συνέχεια πήρε το break για να προηγηθεί με 5-4, όμως όταν σέρβιρε για τη νίκη έχασε ξανά το σερβίς του και τελικά το σετ πήρε παράταση. Λίγο έλειψε να πάρει και το ματς με νέο break o Αργεντινός, αλλά ο Τσιτσιπάς έσβησε match point στο 5-6, 30-40, κράτησε το σερβίς του και έστειλε το τρομερό 3ο σετ σε tie-break.

Εκεί το θρίλερ συνεχίστηκε, με τον Diaz Acosta να αποκτά το πρώτο μεγάλο πλεονέκτημα με διπλό mini-break στο 5-2. Ο Τσιτσιπάς ωστόσο επέστρεψε ξανά, έσβησε και δεύτερο match point στο 6-7 και τελικά ολοκλήρωσε ένα τρομερό tie-break 20 πόντων στο 3ο δικό του match point, επικρατώντας με 10-8.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε μετά από 2 ώρες και 32 λεπτά, με τον Τσιτσιπά να πέφτει στο έδαφος και να πανηγυρίζει τη νίκη του σαν τίτλο! Ήταν η 9η διαδοχική νίκη του (9-0 στο χώμα φέτος).

Για 4η φορά προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει κερδίσει τους 3 προηγούμενους ημιτελικούς του και θα διεκδικήσει την 4η πρόκρισή του σε τελικό στη διοργάνωση.

Αύριο θα αντιμετωπίσει το νικητή του τελευταίου προημιτελικού, μεταξύ του Arthur Fils και του Dusan Lajovic, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά.

 
 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots