ATP
Alcaraz: "Θέλω να παίξω στη Μαδρίτη, αλλά δεν είναι σίγουρο"

 
Alcaraz: "Θέλω να παίξω στη Μαδρίτη, αλλά δεν είναι σίγουρο"
© Barcelona Open
tn team Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 - 19:23

Ο Carlos Alcaraz παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου στη Βαρκελώνη, ώστε να μιλήσει για την κατάστασή του ενόψει και του επόμενου μεγάλου τουρνουά στο οποίο είναι αμφίβολος, το Masters της Μαδρίτης.

Θυμίζουμε πως ο 20χρονος Ισπανός, ο οποίος πέρσι κατέκτησε τα τουρνουά της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης, απέσυρε τη συμμετοχή του από τα πρώτα δυο τουρνουά της χωμάτινης σεζόν, σε Monte-Carlo και Βαρκελώνη, εξαιτίας τραυματισμού στο χέρι του.

Παρότι ήταν γνωστό από χθες ότι δεν θα παίξει στη Βαρκελώνη, βρέθηκε σήμερα στην πόλη για να ανακοινώσει με τον πιο επίσημο τρόπο την απόσυρσή του, αλλά και να ενημερώσει σχετικά με όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες και τι να περιμένουμε ενόψει Μαδρίτης.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Alcaraz:

"Όπως ήδη γνωρίζετε όλοι σας, δεν θα μπορέσω να παίξω εδώ στη Βαρκελώνη, ήθελα όμως να έρθω εδώ και να σας το πω εγώ ο ίδιος. Αυτό είναι ένα κλαμπ που αγαπώ πολύ, πέρασα εδώ μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και θα ήθελα να σας εξηγήσω πως έχουν τα πράγματα.

Όλα ξεκίνησαν από το Monte-Carlo, απ' την πρώτη μου προπόνηση εκεί. Μετά από μια ώρα ένιωσα μια ενόχληση αρκετά σημαντική στο κάτω μέρος του χεριού μου. Σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν κάτι σοβαρό, αλλά συμφωνήσαμε με την ομάδα μου να κάνω εξετάσεις. Η αρχική ιδέα ήταν να παίξω στo Monte-Carlo, αλλά δεν μπορούσα γιατί δεν έβγαιναν οι μέρες.

Επέστρεψα στο σπίτι για να αναρρώσω, έκανα υπομονή και ξεκουράστηκα τις επόμενες μέρες, για να μπορέσω να παίξω στη Βαρκελώνη. Το πρωί του Σαββάτου έκανα μια ακόμα εξέταση, με τα αποτελέσματα να είναι αρκετά θετικά και να μου δίνουν ελπίδες. Όμως την Κυριακή ήταν η πρόβα τζενεράλε, ήταν η πρώτη μέρα που έκανα forehands μετά το Monte-Carlo και δεν πήγε όπως περιμέναμε. Κάθε φορά που αύξανα την ένταση με το forehand, ένιωθα και περισσότερη ενόχληση.

Ήταν μια δύσκολη απόφαση, είναι ένα πολύ σημαντικό και ξεχωριστό τουρνουά για μένα. Οι εικόνες που έχουμε είναι θετικές, όμως δεν το ένιωθα σωστό. Είναι όμως αυτό που είναι και τώρα πρέπει να συγκεντρωθώ στην αποκατάστασή μου.

Ο στόχος μου είναι να πάω στη Μαδρίτη, αλλά για την ώρα δεν είναι τίποτα ξεκάθαρο. Μου έδωσαν κάποιες ημερομηνίες, που αν τις τηρήσω θα τα καταφέρω, όμως συνεχίζω να μην έχω καλό προαίσθημα. Δεν θέλω να είμαι βιαστικός, δεν θέλω να πω ότι θα είμαι σίγουρα στη Μαδρίτη, αλλά αυτή είναι η πρόθεσή μου. Θα προπονηθούμε, θα τα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βελτιώσουμε τα πράγματα και να βρεθώ ξανά στο 100%.

Μακάρι να μπορέσω να απολαύσω το κοινό της Μαδρίτης και να παίξω στο σπίτι μου, αυτό θα ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Ελπίζω όλα να πάνε καλά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots