ATP
2ος συνεχόμενος τίτλος και Top 20 o Baez (vid)

 
2ος συνεχόμενος τίτλος και Top 20 o Baez (vid)
© Chile Open
tn team Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 - 9:34

Μια εβδομάδα μετά το 500άρι του Ρίο, ο Sebastian Baez αναδείχθηκε πρωταθλητής και στο 250άρι του Σαντιάγο, κατακτώντας τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του και κάνοντας το ντεμπούτο του στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Baez επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Alejandro Tabilo με 3-6, 6-0, 6-4 στον τελικό του Chile Open, για να "αλώσει" το Σαντιάγο και να αναδειχθεί πρωταθλητής για 2η συνεχόμενη εβδομάδα.

Θυμίζουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο 23χρονος Αργεντινός είχε κατακτήσει τον τίτλο στο 500άρι του Ρίο, που ήταν και ο σημαντικότερος τίτλος στην καριέρα του.

Με τη νίκη του στο Σαντιάγο έφτασε τις 9 διαδοχικές νίκες στο tour και τους 6 τίτλους συνολικά στην καριέρα του (6-2 σε τελικούς).

Στον τελικό απέναντι στον Χιλιανό Tabilo, o Baez κατάφερε να απαντήσει με έναν μονόλογο μετά την απώλεια του 1ου σετ, αφού κέρδισε 9 διαδοχικά games και έφτασε να προηγείται με 3-0 στο 3ο σετ.

Είχε τον έλεγχο μέχρι και το 5-2, με τον Tabilo να κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια και να μειώνει σε 5-4, παίρνοντας πίσω το break. Παρόλα αυτά ο 26χρονος Χιλιανός, ο οποίος έπαιξε στον 3ο τελικό της καριέρας του στα μονά (1-2) ενώ κέρδισε τον τίτλο στο διπλό αυτή την εβδομάδα, δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς του στο επόμενο game και με νέο break o Baez έκανε το τελικό 6-4.

Μετά και το νέο θρίαμβό του, ο Baez κέρδισε 2 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και ανέβηκε στο Νο.19 του κόσμου, πραγματοποιώντας την πρώτη του είσοδο στο Top 20 της ΑΤΡ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots