ATP
Κέρδισε και τον Ruud και πήρε τον τίτλο ο Thompson (vid)

 
Κέρδισε και τον Ruud και πήρε τον τίτλο ο Thompson (vid)
© Mifel Tennis Open / Mextenis
tn team Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024 - 12:45

O Jordan Thompson ολοκλήρωσε μια τρομερή εβδομάδα στο Λος Κάμπος, κερδίζοντας και τον Casper Ruud, για να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

Ο Thompson επικράτησε στον τελικό του Los Cabos Open του Ruud με 6-3, 7-6 (4) και ολοκλήρωσε την πολύ μεγάλη έκπληξη και την καλύτερη εβδομάδα της καριέρας του, για να κατακτήσει τον τίτλο στο Λος Κάμπος.

Θυμίζουμε πως ο Αυστραλός, Νο.40 στην παγκόσμια κατάταξη, έχανε με 0-6, 0-3 και με 0-6, 1-4 από τον Alex Michelsen στα προημιτελικά της διοργάνωσης, καταφέρνοντας να σβήσει και 3 match points σ' αυτό το ματς, πριν τελικά το κερδίσει με 0-6, 7-6 (1), 7-5.

Μετά απ' αυτό πέτυχε δυο από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του back-to-back, απέναντι στους Alexander Zverev και Ruud, για να φτάσει στον 1ο τίτλο της καριέρας του.

Στον σημερινό τελικό, ο Thompson κατάφερε να σβήσει και τα 6 break points που αντιμετώπισε στο 1ο σετ, για να κάνει το μοναδικό break στο 6ο game και να πάρει το προβάδισμα με 4-2.

Στο 2ο σετ έμεινε πίσω με 0-2 αλλά αντέδρασε γρήγορα και κέρδισε τα 4 από τα 5 επόμενα games, για να προηγηθεί με break στο 4-3. Ήταν η σειρά του Ruud να κάνει το break back και να ισοφαρίσει σε 5-5, δίνοντας μια μικρή παράταση στο ματς, αφού τελικά ο Thompson το έκλεισε στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-4.

Ήταν αναμφίβολα η καλύτερη εβδομάδα στην καριέρα του 29χρονου Αυστραλού, που άλλες 2 φορές είχε παίξει σε τελικό, και τις δυο στο γρασίδι και στο τουρνουά του 's-Hertogenbosch, το 2019 και το 2023.

Από το Νο.40 θα ανεβεί στο Νο.32 της παγκόσμιας κατάταξης αύριο και θα βελτιώσει κατά ισάριθμες θέσεις και το career high του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots