ATP
Τσιτσιπάς: "Να κάνουμε καμπάνια για το one-handed backhand!"

 
Τσιτσιπάς: "Να κάνουμε καμπάνια για το one-handed backhand!"
© Mifel Tennis Open / Mextenis
tn team Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 - 16:19

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει μιλήσει και στο παρελθόν για την επιθυμία του να κρατήσει στο tour όσο το δυνατόν περισσότερο το backhand με το ένα χέρι, ένα θέμα το οποίο συζητήθηκε και στην τελευταία του συνέντευξη Τύπο στο Λος Κάμπος.

Μετά την πτώση του στο Νο.11 του κόσμου, για πρώτη φορά σε ολόκληρη την ιστορία της ΑΤΡ, κανείς παίκτης στο Top 10 δεν κάνει backhand με το ένα χέρι. Είναι ένα χτύπημα που στο σύγχρονο τένις τείνει να εκλείψει, με τον Τσιτσιπά να παραμένει στους "ρομαντικούς" του tour και να θέλει να το κρατήσει... "ζωντανό". 

"Είναι πιο διασκεδαστικό (το backhand με το ένα χέρι), ως παιδί δοκίμασα και τα δυο. Μπορεί τα δυο χέρια να σου δίνουν περισσότερο έλεγχο της μπάλας, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται από το να ανοίγεις το γήπεδο με backhand με το ένα χέρι, αυτή η αίσθηση της μπάλας. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα και το έχω νιώσει σε καλή μέρα. Με έχει βοηθήσει επίσης πολύ στο χώμα το συγκεκριμένο χτύπημα. Σίγουρα και το backhand με τα δυο χέρια έχει πλεονεκτήματα, αλλά πάντα θα είμαι πιστός και θα εκπροσωπώ αυτό που επέλεξα", είπε στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Λος Κάμπος ο Τσιτσιπάς, ο οποίος και άλλες φορές στο παρελθόν έχει μιλήσει για το πως θα ήθελε να ανοίξει κάποια σχολή ή κάτι τέτοιο, ώστε να μην εξαφανιστεί το χτύπημα αυτό: "Για να μην το χάσουμε, θα πρέπει να ξεκινήσουμε κάποιο κίνημα, ίσως κάποια καμπάνια: 'σώστε το backhand με το ένα χέρι!' Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα hashtags στο ίντερνετ."

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και σε έναν μικρό αθλητή από την Ιαπωνία, τον οποίο μπόρεσε να εμπνεύσει και να συμβουλέψει, επιλέγοντας το backhand με το ένα χέρι: "Υπάρχει ένα παιδί στην Ιαπωνία του οποίου είμαι μέντορας. Είχε επικοινωνήσει μαζί μου ο πατέρας του πριν 3-4 χρόνια και μου ζήτησε κάποιες συμβουλές. Το όνομά του είναι Σούκε και ήθελε να κάνει backhand με το ένα χέρι, που δεν είναι συνηθισμένο στην Ιαπωνία. Εκεί όλα τα παιδιά παίζουν με τα δυο χέρια και τα σπρώχνουν προς τα εκεί. Είπα στον πατέρα του να ακολουθήσει την καρδιά του και να κάνει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο. Και αυτή τη στιγμή έχει ένα από τα πιο κουλ backhand που έχω δει στη ζωή μου! Ακόμα του μιλάω και του λέω την άποψή μου. Είναι διασκεδαστικό πρότζεκτ για μένα και νιώθω περήφανος που το κάνω."

Για την αναμέτρησή του με τον Aleksandar Kovacevic, που επίσης παίζει με το ένα χέρι στο backhand, είπε: "Τα συναισθήματά μου είναι θετικά. Δεν είχα το καλύτερο ξεκίνημα, αλλά κατάφερα να ανεβάσω την απόδοσή μου και να ελέγξω περισσότερο τα πράγματα. Το 2ο σετ ήταν το καλύτερό μου, βρήκα ρυθμό και δυσκόλεψα τα πράγματα για εκείνον, παίζοντας με τους δικούς μου όρους. Η υπομονή μου κυριάρχησε και έπαιξα πολύ καλό τένις σε κάποια game, κάτι που θέλω να συνεχίσω να κάνω στο υπόλοιπο του τουρνουά."

Τέλος, για τον ημιτελικό του Λος Κάμπος με τον Casper Ruud, ανέφερε: "Έχουμε παίξει κάποιες φορές, οι συνθήκες εδώ ταιριάζουν και στους δυο μας. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να σε φτάσει στα όριά σου. Πρέπει να είμαι καλά προετοιμασμένος, να το αντιμετωπίσω σαν όλα τα άλλα παιχνίδια, με τη σωστή νοοτροπία και να το δω σαν ευκαιρία να βελτιώσω το τένις μέσα από μια δύσκολη μάχη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots