ATP
Απέκλεισε και τον Rublev o 18χρονος Mensik! (vids)

 
Απέκλεισε και τον Rublev o 18χρονος Mensik! (vids)
© Samer Alrejjal | Qatar Tennis | ATP Tour
tn team Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 - 20:33

O 18χρονος Jakub Mensik, ο οποίος κέρδισε τον Andy Murray χθες, σήμερα απέκλεισε από την Ντόχα και τον Andrey Rublev, έγινε ο νεότερος παίκτης που πετυχαίνει Top 5 νίκη μετά τον Carlos Alcaraz και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Qatar Open.

Ο Mensik επικράτησε του Rublev με 6-4, 7-6 (6) και πήρε μια μεγάλη πρόκριση για την ημιτελική φάση του Qatar Open στην Ντόχα. 

Ο 18χρονος Τσέχος τενίστας, Νο.116 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε το μοναδικό break του 1ου σετ και το κέρδισε με 6-4, ενώ στο 2ο σετ έσωσε και τα 5 break points που αντιμετώπισε, για να το στείλει στο tie-break. Το τελευταίο μάλιστα ήταν και set point του Rublev, στο 5-6, 30-40.

Στο tie-break ο Mensik επέστρεψε από το 3-5, κέρδισε τους 5 από τους 6 τελευταίους πόντους και τελείωσε το ματς στο 2ο match point του, κάνοντας το 8-6, έπειτα από 1 ώρα και 37 λεπτά αγώνα.

Ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του Mensik και ήρθε μόλις μια μέρα μετά από την επίσης μεγάλη νίκη του επί του Andy Murray με 7-6 (6), 6-7 (3), 7-6 (4), σε ένα παιχνίδι που είχε κρατήσει 3 ώρες και 23 λεπτά! Ο νεαρός Τσέχος έγινε ο πιο μικρός σε ηλικία παίκτης που πανηγυρίζει νίκη με Top 5 τενίστα από τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν ο Carlos Alcaraz είχε κερδίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στο US Open, επίσης στα 18 του χρόνια.

Στα ημιτελικά του Qatar Open, o Mesik, ο οποίος θα διεκδικήσει την πρώτη του πρόκριση σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει τον Gael Monfils. O 37χρονος Γάλλος δείχνει να έχει βρει τη φόρμα του και επιβλήθηκε του Ugo Humbert με 6-2, 6-4, κάνοντας ένα εντυπωσιακό ματς.

Στον άλλον ημιτελικό της Ντόχας θα αναμετρηθούν Karen Khachanov και Alexei Popyrin. O Khachanov πήρε την πρόκριση με εγκατάλειψη του Emil Ruusuvuori μετά από 3 μόλις games (3-0 για τον Khachanov), καθώς ο Φινλανδός είχε ενοχλήσεις στη μέση του. Ο Popyrin κέρδισε νωρίτερα τον Alexander Bublik με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots