ATP
Στο τιμ του Medvedev ο Simon

 
Στο τιμ του Medvedev ο Simon
tn team Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 - 14:54

O Gilles Simon, άλλοτε Νο.6 στην παγκόσμια κατάταξη, μπήκε στην προπονητική ομάδα του Daniil Medvedev.

Μια νέα προσθήκη έκανε στην ομάδα του ο Medvedev, ο οποίος συνεχίζει να συνεργάζεται με τον Gilles Cervara, ωστόσο από φέτος, στην 8η σεζόν της κοινής τους διαδρομής, αποφασίστηκε πως ο έμπειρος Γάλλος τεχνικός θα ταξιδεύει λίγο λιγότερο με τον Ρώσο.

Γι' αυτό και ο Medvedev χρειαζόταν ένα νέο μέλος στην ομάδα του και το βρήκε στο πρόσωπο του επίσης Γάλλου, Gilles Simon.

Οι δυο τους ξεκίνησαν ήδη να προπονούνται μαζί μετά το Australian Open, στα γήπεδα της ακαδημίας του Patrick Mouratoglou, μαζί με τους Cervara και Eric Hernandez.

"Ήταν ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εμπειρία να δούμε το παιχνίδι με μια διαφορετική ματιά", είπε ο Cervara στο Tennis Majors.

Όσο για τον ρόλο που θα έχει ο Simon στην ομάδα, ο Cervara δεν ήθελε να δώσει κάποιον τίτλο: "Δεν έχει σημασία τι τίτλο θα έχει ο Gilles Simon. Αυτό που μετράει είναι η ποιότητα της δουλειάς, η αρμονία στην ομάδα και τα αποτελέσματα."

Ήδη πάντως έχει αποφασιστεί σύμφωνα με το Tennis Majors πως ο Cervara θα συνοδέψει τον Medvedev στο Indian Wells και στο Μαϊάμι, ενώ ο Simon θα το κάνει στη Μαδρίτη.

"Είναι μια προσθήκη στην ομάδα. Θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε, να κερδίσουμε τίτλους και να γίνω καλύτερος παίκτης", είπε με τη σειρά του ο Medvedev, φιναλίστ στο Australian Open.

"Θα δούμε πως θα πάει, προς το παρόν πηγαίνει καλά. Ας ελπίσουμε πως θα συνεχιστεί αυτό για πολύ καιρό, είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Θα δούμε πόσο χρόνο θα αφιερώσει στην ομάδα. Σίγουρα ο Cervara θα είναι για περισσότερο χρόνο μαζί μου. Ο Simon είναι ένας πολύ έξυπνος παίκτης που μπορεί να με βοηθήσει να βελτιωθώ", πρόσθεσε ο Ρώσος τενίστας, ο οποίος μιλάει άπταιστα γαλλικά και συνήθως σε αυτή τη γλώσσα συνεννοείται όλα αυτά τα χρόνια με τον Cervara.

O Simon, ο οποίος είναι 39 ετών και σταμάτησε το τένις 2 χρόνια πριν, είχε κερδίσει τον Medvedev στις 3 από τις 4 φορές που είχαν συναντηθεί στο court, από το 2017 έως το 2022.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots