ATP
Γενέθλια με πρόκριση στον τελικό του Ρότερνταμ ο De Minaur (vids)

 
Γενέθλια με πρόκριση στον τελικό του Ρότερνταμ ο De Minaur (vids)
© Alyssa van Heyst Photography 2024
tn team Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 - 18:03

O Alex De Minaur έβγαλε νοκ άουτ και τον Grigor Dimitrov στο Ρότερνταμ, για να προκριθεί στον πρώτο του τελικό για το 2024, συνδυάζοντας με μια μεγάλη πρόκριση την ημέρα των γενεθλίων του.

Με την πρόκριση σε έναν τελικό γιόρτασε τα 25α γενέθλιά του ο Alex De Minaur, οποίος επικράτησε του Dimitrov στα ημιτελικά του ABN AMRO Open με 6-4, 6-3.

Έσβησε και τα 3 break points που αντιμετώπισε σήμερα ο De Minaur, ο οποίος δεν ανησύχησε ούτε λεπτό, αφού και στα δυο σετ έκανε break με το καλημέρα. Στο 1ο προηγήθηκε με 2-0 και διατήρησε έως το τέλος το προβάδισμα, ενώ στο 2ο προηγήθηκε επίσης με 2-0 και έκανε νέο break στο 9ο game, για να "κλειδώσει" έτσι τη νίκη του σε 1 ώρα και 23 λεπτά παιχνιδιού.

Για 1η φορά από τον Αύγουστο του 2023 προκρίθηκε σε έναν τελικό ο De Minaur και για 15η συνολικά στην καριέρα του. Θα διεκδικήσει αύριο τον 8ο τίτλο του (7-7 σε τελικούς), 2ο σε 500άρι τουρνουά μετά τον τίτλο που κέρδισε τέτοια εποχή πέρσι στο Ακαπούλκο, που είναι και ο σημαντικότερος έως τώρα στην καριέρα του.

Έχει κάνει ένα φανταστικό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν ο De Minaur, ο οποίος μπήκε και για 1η φορά στο Top 10 της παγκόμιας κατάταξης τον περασμένο μήνα. Υποχώρησε προσωρινά στο Νο.11, όμως θα είναι ξανά στο Top 10 την ερχόμενη εβδομάδα και μπορεί να βρεθεί ακόμα και στο Νο.9. 

Ο τελευταίος αντίπαλός του στο τουρνουά του Ρότερνταμ θα προκύψει από τον άλλον ημιτελικό, όπου ο πρόσφατος πρωταθλητής του Australian Open, Jannik Sinner, θα αντιμετωπίσει τον Tallon Griekspoor.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots