ATP
Έχασε 3 match points και αποκλείστηκε ο Nadal (vids)

 
Έχασε 3 match points και αποκλείστηκε ο Nadal (vids)
tn team Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 - 15:56

Άδοξο φινάλε είχε η πρώτη εβδομάδα του comeback του Rafael Nadal, αφού ο 37χρονος Ισπανός ήταν μια ανάσα από την πρόκριση στο 2ο σετ, σπατάλησε όμως 3 ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς και το πλήρωσε.

Στα προημιτελικά του Brisbane International ολοκληρώθηκε η πορεία του Rafael Nadal, στην πρώτη του εβδομάδα της επιστροφής στη δράση, μετά από τον τραυματισμό του που τον κράτησε εκτός γηπέδων για σχεδόν ένα χρόνο.

Ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων είχε ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη στα 2 σετ και να μπει στα ημιτελικά, τις σπατάλησε όμως και το πλήρωσε ακριβά, γνωρίζοντας την ήττα από τον Jordan Thompson με 5-7, 7-6 (6), 6-3, σε έναν αγώνα που πλησίασε τις 3,5 ώρες σε διάρκεια! 

Έπαιξε και σήμερα σε υψηλό επίπεδο ο Nadal, απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Στο 1ο σετ βρέθηκε πίσω με break o Ισπανός, στο 3-4, είχε όμως άμεση αντίδραση για το 4-4 και στο 12ο game "έσπασε" ξανά το σερβίς του Αυστραλού, για να γυρίσει τούμπα το σετ και να το κερδίσει με 7-5.

Στο 2ο σετ είχε ευκαιρίες για να φτάσει στη νίκη και να έχει ένα πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα ο αγώνας. Η πρώτη ήταν στο 10ο game, όταν είχε break point και match point για το 6-4, αλλά ο Thompson άντεξε υπό πίεση και έκανε το 5-5. 

Οι άλλες ευκαιρίες του Nadal ήταν συνεχόμενες και ήταν μια πολύ καλύτερη συνθήκη, καθώς προηγήθηκε με 5-3 και με 6-4 στο tie-break, δεν μπόρεσε όμως να το κλείσει, κάτι πολύ ασυνήθιστο γι' αυτόν.

Ο Thompson αποδείχτηκε εφτάψυχος ξανά, μετέτρεψε το 4-6 σε 8-6 και όχι μόνο έδωσε παράταση στον αγώνα, αλλά πήρε και το momentum στο μέρος του. 

Ο Nadal, ο οποίος δεν είχε πλησιάσει τις 2 ώρες στο court σε κανέναν από τους 2 πρώτους αγώνες του στο τουρνουά και σήμερα τις ξεπέρασε μετά το 2ο σετ, υπέστη break νωρίς στο 3ο σετ και έμεινε πίσω με 1-4.

Πήρε ιατρικό τάιμ άουτ δείχνοντας να έχει ενοχλήσεις στο ισχίο του, κάτι σίγουρα ανησυχητικό. Δεν φάνηκε πάντως σε μια πρώτη ανάγνωση να είναι κάτι σοβαρό και συνέχισε κανονικά τον αγώνα όταν επέστρεψε.

Έκανε και την απέλπιδα προσπάθειά του να επιστρέψει, φτάνοντας μέχρι και 2 πόντους μακριά από το break back στο 5-3, 15-30, ο Thompson όμως ήταν άψογος και τελικά έκλεισε το ματς, έπειτα από 3 ώρες και 26 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 1η νίκη του 29χρονου Αυστραλού επί του Nadal και μια από τις σημαντικότερες της καριέρας του, ακόμα και αν ο Rafa απέχει έτη φωτός από τις καλύτερες μέρες του.

Στα ημιτελικά του τουρνουά της πατρίδας του, θα αντιμετωπίσει τον Grigor Dimitrov, Νο.2 στο ταμπλό, που κέρδισε νωρίτερα τον Rinky Hikikata με 6-1, 6-4.

Στον άλλον ημιτελικό, το Νο.1 του ταμπλό, Holger Rune, θα αναμετρηθεί με τον Roman Safiullin. O Rune απέκλεισε τον James Duckworth με 6-2, 7-6 (6), ενώ ο Safiullin κέρδισε τον Matteo Arnaldi με 7-6 (4), 6-2. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots