ATP
Rune: "Ο Djokovic δεν θα φύγει αν δεν τον... διώξουμε"

 
Holger Rune
Holger Rune © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 - 10:42

Ο Holger Rune αποδέχεται τον ρόλο που του έδωσε ο Novak Djokovic ως μέλος των νέων "Big 3", αλλά εξήγησε πως θα πρέπει εκείνος και οι υπόλοιποι να αναλάβουν τα ηνία, ώστε να φύγει από το tour.

O Djokovic έχει ξεχωρίσει τους Carlos Alcaraz, Jannik Sinner και Holger Rune ως τους νέους "Big 3", τους νέους παίκτες που μπορούν να "κουβαλήσουν" το τένις τα επόμενα χρόνια, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Rune αποδέχτηκε τον ρόλο αυτόν, μιλώντας στο Advantage Connors Podcast, λέγοντας πως ο ανταγωνισμός κάνει και τους τρεις τους καλύτερους παίκτες, ωστόσο θα πρέπει να ανεβάσουν κι άλλο το επίπεδο, αφού μόνο αν οι νέοι παίκτες κερδίζουν συστηματικά τον Djokovic, τότε ο Σέρβος θα αποχωρήσει από το tour και θα τους παραχωρήσει οριστικά τα σκήπτρα.

Αναλυτικα όσα είπε ο Rune:

"Είναι ωραίο να είσαι μέρος αυτού του γκρουπ, γιατί όλοι μας τα πάμε καλά. Ο Sinner είχε μια φοβερή σεζόν, ο Alcaraz κέρδισε το Wimbledon... Είναι πραγματικά υπέροχο που έχουμε αυτόν τον ανταγωνισμό μεταξύ μας, γιατί είχαμε τη γενιά των Roger, Rafa, Novak και Murray και για να αναπτυχθεί το άθλημα χρειάζεται να έχουμε μια νέα ομάδα παικτών που μπορεί να κυριαρχήσει στο tour. Δεν λέω πως το κάνουμε, ο Novak είναι ακόμα εδώ, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να τον βγάλουμε από εδώ.

Ο Novak κέρδισε τα 3 από τα 4 φετινά Grand Slams. Δεν μπορούμε λοιπόν να λέμε ότι έχει φύγει, γιατί δεν αρκεί να τον κερδίζουμε μια φορά. Θα προσπαθήσω να τον κερδίζω κάθε φορά που παίζουμε, γιατί αν συνεχίσει να μας κερδίζει σε αυτά τα τουρνουά δεν θα σταματήσει. Δεν θα σταματήσει ώσπου να τον κερδίζουμε συστηματικά, οπότε όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο, τόσο πιο γρήγορα θα αναλάβουμε εμείς τα ηνία.

Πραγματικά μου αρέσει που είναι ο Novak ακόμα εδώ, γιατί είναι μια ευκαιρία για εμάς τους νέους παίκτες να δούμε πως είναι ο πραγματικός κόσμος. Αν ποτέ δεν έχεις βιώσει τους Roger, Rafa ή Novak, πιστεύω πως κάτι θα μας έλειπε. Ο Novak είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και είναι πολύ βοηθητικό για εμάς να βρισκόμαστε κοντά του." 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots