ATP
Nadal και Alcaraz πρέπει να κάνουν αίτηση στην ITF για να παίξουν στους Ολυμπιακούς

 
Nadal και Alcaraz πρέπει να κάνουν αίτηση στην ITF για να παίξουν στους Ολυμπιακούς
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 - 15:55

Ο Rafael Nadal και ο Carlos Alcaraz δεν έχουν αγωνιστεί σε κανένα tie του Davis Cup το 2023 και ούτε μπορούν να το κάνουν το 2024, επομένως θα χρειαστεί να κάνουν ειδική αίτηση στην ITF για να μπορέσουν να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ITF, οι Nadal και Alcaraz δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, εφόσον δεν έχουν παίξει σε κανένα τουρνουά του Davis Cup αυτή τη χρονιά και ούτε θα παίξουν το 2024, αφού η Ισπανία έχει προκριθεί απευθείας στους τελικούς του Σεπτεμβρίου!

Συνεπώς, τα δυο μεγάλα ονόματα του ισπανικού τένις, που όπως έχουν δηλώσει ευελπιστούν να μπορέσουν να παίξουν μαζί και στο διπλό, θα χρειαστεί να στείλουν επίσημη αίτηση στην παγκόσμια ομοσπονδία, όπου θα εξηγούν τους λόγους που δεν αγωνίστηκαν και εφόσον η ITF το εγκρίνει, θα μπορέσουν τελικά να λάβουν εξαίρεση και να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς.

Ο Nadal, αφενός θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει το protected ranking του για να μπει στη λίστα των συμμετεχόντων, αφετέρου θα πρέπει να εξηγήσει στην επιστολή του προς την ITF ότι ήταν τραυματίας (προσκομίζοντας και τα αντίστοιχα αποδεικτικά των εξετάσεων) κι έτσι δεν είχε τη δυνατότητα να συμμετέχει στους αγώνες της Εθνικής του ομάδας.

O Alcaraz από την πλευρά του, θα χρειαστεί να δώσει εξηγήσεις για την απουσία του στην κλήση της Εθνικής του ομάδας στη φάση των ομίλων των τελικών του Davis Cup, τον Σεπτέμβριο του 2023. Η Ισπανία δεν προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση των τελικών, επομένως δεν είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε κάθε περίπτωση εκεί, όπως και φέτος, η ομάδα του πήρε wild card από την ITF για να παίξει απευθείας τον Σεπτέμβριο στους τελικούς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots