ATP
Τα έβαλε με το νέο φορμάτ του Davis Cup o Hewitt

 
Τα έβαλε με το νέο φορμάτ του Davis Cup o Hewitt
tn team Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 - 15:23

Μετά από τον δεύτερο διαδοχικό χαμένο τελικό της Αυστραλίας στο Davis Cup, o Lleyton Hewitt τα έβαλε με τη διοργάνωση και τον τρόπο που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια.

"Η διοργάνωση ήταν καλή και οργανωμένη, όμως έχουν γίνει πολλά με το φορμάτ του τουρνουά. Δεν υπάρχει πια best-of-five, δεν υπάρχουν γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι, πάντα είναι ίδια η επιφάνεια... Έχω κουραστεί να προσπαθούμε πάντα να αγωνιστούμε στην ίδια επιφάνεια, δεν είναι αυτό που κάνω, δεν είναι αυτό που εκπροσωπεί αυτή η διοργάνωση", είπε συγκεκριμένα ο Hewitt στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της Αυστραλίας, μετά από την ήττα με 2-0 από την Ιταλία στον τελικό του Davis Cup.

Ήταν η 2η συνεχόμενη χρονιά που η Αυστραλία έχασε στον τελικό του Davis Cup. Από την τελευταία φορά που κέρδισε τον τίτλο, έχοντας τον σημερινό της captain στο ρόστερ της, πέρασαν 20 χρόνια (2003).

Ο Hewitt μίλησε και για τον μεγάλο πρωταγωνιστή του φετινού Davis Cup, τον Jannik Sinner, που ουσιαστικά κουβάλησε την Ιταλία στο τουρνουά της Μάλαγας, κερδίζοντας όλους τους αγώνες του σε μονά και διπλά.

"Απέδειξε για ποιο λόγο βρίσκεται ανάμεσα στους 4 κορυφαίους παίκτες του κόσμου αυτή τη στιγμή. Οι συνθήκες εδώ ευνόησαν το παιχνίδι του και έφτασε στη Μάλαγα με πολλή αυτοπεποίθηση. Είμαι ευχαριστημένος με την προσπάθεια της ομάδας μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots