ATP
Sinner: Μόλις ο 4ος που κέρδισε σε διαδοχικές εβδομάδες τον Djokovic

 
Sinner: Μόλις ο 4ος που κέρδισε σε διαδοχικές εβδομάδες τον Djokovic
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 - 11:10

Ο Jannik Sinner έγινε μόλις ο 4ος παίκτης που κατάφερε να κερδίσει τον Novak Djokovic σε δυο διαδοχικές εβδομάδες, ενώ αυτό συνέβη για 1η φορά μετά από 15 χρόνια!

Ο πολύ φορμαρισμένος Sinner κατάφερε να κερδίσει για 2η φορά τον Djokovic μέσα σε 12 μέρες και να γίνει ο 1ος παίκτης μετά από 15 χρόνια που κερδίσει σε back-to-back εβδομάδες τον Σέρβο υπερ-πρωταθλητή.

Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το καλοκαίρι του 2008, όταν ο Djokovic βρισκόταν στα ξεκινήματα της καριέρας του. Τότε είχε χάσει 2 φορές μέσα σε 2 εβδομάδες από τον Rafael Nadal, στo Roland Garros και στο Queen's, καθώς και από τον Andy Murray, στο Τορόντο και στο Σινσινάτι. Την προηγούμενη χρονιά είχε καταφέρει να κάνει το ίδιο και ο Mikhail Youzhny.

Εκεί ολοκληρώνεται και αυτή η πολύ σύντομη λίστα, αφού ο Djokovic φρόντισε να μην επιτρέψει στον ίδιο παίκτη να τον κερδίσει σε back-to-back εβδομάδες από το 2008 και ο Sinner έγινε έτσι μόλις ο 4ος που το καταφέρνει.

Επιπλέον, ο Sinner κατάφερε να γίνει ο 1ος παίκτης που κέρδισε τον Djokovic στο Davis Cup από το 2011, όταν το είχε κάνει -επίσης για τα ημιτελικα- ο Juan Martin Del Potro.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots