ATP
Becker: "O Djokovic είναι ο Βασιλιάς των Λιονταριών"

 
Becker: "O Djokovic είναι ο Βασιλιάς των Λιονταριών"
© REUTERS/David Gray
tn team Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 - 12:32

Ο Boris Becker μίλησε για τον Novak Djokovic και την απίστευτη κυριαρχία του που ξεπερνάει το άθλημα, αλλά και για την αγωνιστική πτώση του Carlos Alcaraz μετά το Wimbledon.

"Για μένα ο Novak είναι ο Βασιλιάς των Λιονταριών", είπε ο Becker στο Podcast του γερμανικού Eurosport, "Das Gelbe vom Ball".

"Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διδάξουμε τους φίλους του τένις αυτό που είναι αδύνατο να διδαχθεί: αυτά που έχει κερδίσει αυτός ο παίκτης στα 16-17 χρόνια της καριέρας του, ενώ στα 36 του παίζει ίσως και το καλύτερο τένις της ζωής του! Κέρδισε 3 Grand Slams φέτος και έφτασε στον τελικό του Wimbledon, ήταν κοντά στο calendar-Year Grand Slam στα 36 του, αυτό είναι εξωπραγματικό", πρόσθεσε.

"Παίζει 2,5 ώρες στο Παρίσι την Πέμπτη, 3 ώρες με τον Rune την Παρασκευή, άλλες 3 ώρες με τον Rublev. Ένας κανονικός άνθρωπος κουράζεται, ο Novak βελτιώνεται και μετά κερδίζει έναν δυνατόν Dimitrov στα 2 σετ στον τελικό. Μετά κάνει το ίδιο και στο ATP Finals."

Ο Becker σχολίασε ακόμα το πως η κυριαρχία του Djokovic έχει ξεπεράσει πλέον το άθλημα του τένις και πρέπει να μπαίνει στην ίδια συζήτηση με αθλητές όπως οι Messi, James και Brady. 

"Ίσως πρέπει να δούμε το ευρύτερο πλαίσιο και να μην πούμε ότι είναι απλά ο καλύτερος τενίστας αυτή τη στιγμή, αλλά και ο καλύτερος αθλητής. Θέλω να τον συγκρίνω με τον Lionel Messi, τον LeBron James και τον Tom Brady. Σ' αυτή την κατηγορία ανήκει ο Novak για μένα, στους αθλητές που κυριαρχούν ή έχουν κυριαρχήσει στα αθλήματά τους μέχρι τα 35 τους. Ο Djokovic κάνει το ίδιο και ελπίζω πως θα συνεχίσει να το κάνει για πολύ καιρό ακόμα. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για τους νεότερους παίκτες, από το να αγωνίζονται στο ίδιο επίπεδο με τον κορυφαίο όλων των εποχών. Είναι το καλύτερο μάθημα που μπορείς να πάρεις στο τένις."

O Becker σχολίασε και την αγωνιστική πτώση του Carlos Alcaraz, που μετά τον θρίαμβο του Wimbledon δεν μπόρεσε να συνεχίσει εξίσου δυνατά τη σεζόν του.

"Γιατί συμβαίνει αυτό; Είχε τον αγώνα με τον Djokovic, όπου κέρδισε το Wimbledon για 1η φορά και ανέβηκε στο Νο.1 του κόσμου. Το πιο δύσκολο πράγμα στο τένις είναι να διατηρήσεις αυτό το επίπεδο. Ο καθένας μπορεί να κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά ή μια καλή σεζόν μια στο τόσο, αλλά το να διατηρηθεί σ' αυτό το επίπεδο είναι για χρόνια είναι η πραγματική πρόκληση. Το αγαπημένο μου ρητό είναι: 'Τα αποδυτήρια δεν κοιμούνται ποτέ'. Σημαίνει πως οι άλλοι παίκτες έχουν συνειδητοποιήσει πως είναι να παίζεις εναντίον του Alcaraz για να έχεις ευκαιρίες εναντίον του. Αυτό είναι που οι άλλοι παίκτες έχουν αναπτύξει και ο Alcaraz όχι ακόμα.

Συνεχίζει να παίζει φανταστικό τένις. Μου αρέσει να τον βλέπω να παίζει, το πως χρησιμοποιεί τα πόδια του, η ποικιλία που έχει, το σερβίς του και το forehand του. Οι καλύτεροι παίκτες όμως έχουν προσαρμοστεί στο παιχνίδι του και ξέρουν πως να το αντιμετωπίσουν. Είμαι σίγουρος πως τώρα ο Alcaraz θα προπονηθεί σε κάτι νέο ή διαφορετικό μαζί με τον Juan Carlos Ferrero αυτό το χειμώνα και θα βελτιωθεί. Το καθήκον του είναι να αναπτύξει περαιτέρω τις δυνάμεις του. Είμαι πεπεισμένος πως θα δούμε έναν δυνατό Carlos Alcaraz στο Australian Open του 2024."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots