ATP
Ο Djokovic δέχτηκε έλεγχο ντόπινγκ και έγινε έξαλλος: "Είναι απαράδεκτο"

 
Ο Djokovic δέχτηκε έλεγχο ντόπινγκ και έγινε έξαλλος: "Είναι απαράδεκτο"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 - 19:33

O Novak Djokovic ήταν έξαλλος μετά τον αγώνα του με τον Cameron Norrie για το Davis Cup, καθώς όπως εξήγησε τον προσέγγισαν από την υπηρεσία ντόπινγκ την πιο ακατάλληλη στιγμή.

Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου, δέχτηκε επίσκεψη από τους ανθρώπους της υπερεσίας ντόπινγκ μόλις 1,5 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα του, κάτι που τον εξόργισε.

"Δεν έχω κάνει ακόμα έλεγχο ντόπινγκ, δεν έδωσα ακόμα αίμα. Ένας άνδρας κάθεται στη γωνία και με ακολουθεί για ώρες. Είχα μια συζήτηση μαζί του γιατί στα 20 χρόνια της καριέρας μου δεν έχει ξανασυμβεί αυτό", εξήγησε ο Djokovic μετά το ματς με τον Norrie, τον οποίο κέρδισε με 6-4, 6-4.

"Έλαβα μια ειδοποίηση 1,5 ώρα πριν από τον αγώνα. Έχω τη ρουτίνα μου και δεν θέλω να αποσπάται η προσοχή μου. Να σκέφτομαι αν θα δώσω αίμα και αν θα μπορέσω να δώσω δείγμα ούρων. Είναι μια εντελώς παράλογη απόφαση.

Όταν μίλησα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας ντόπινγκ, μου είπαν ότι μετά το ματς θα ήταν πολύ αργά και επίσης θα έπρεπε να δώσω χρόνο και στην άλλη ομάδα για να ξεκουραστεί. Τους απάντησα ότι ο νικητής του αποψινού tie δεν θα αγωνιστεί αύριο."

Όπως εξήγησε, ο Djokovic δεν έχει πρόβλημα με τους αιφνίδιους ελέγχους, ωστόσο δεν πρέπει να γίνεται ο έλεγχος ή η ενημέρωση ακριβώς πριν από τους αγώνες. Απέδωσε ευθύνες και στο γεγονός πως η υπηρεσία είναι ιδιωτική, λέγοντας πως σαν οργανισμός θα πρέπει το άθλημα να οργανωθεί και να δημιουργήσει τις αντίστοιχες εσωτερικές υπηρεσίες.

"Πάντα υποστήριζα τους ξαφνικούς ελέγχους, όχι όμως πριν από τους αγώνες. Τι θα αλλάξει αυτό; Θα είμαι εκεί και όταν τελειώσει ο αγώνας. Τώρα πρέπει να κάνω μια εξέταση αίματος. Ελπίζω να αλλάξουν την απόφασή τους.

Έχει ενδιαφέρον ότι η υπηρεσία ντόπινγκ είναι μια ιδιωτική εταιρεία. Είναι κάτι που θα πρέπει να συζητήσουμε ως παγκόσμιος οργανισμός εντός του οικοσυστήματός μας, να έχουμε τη δική μας υπηρεσία. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, μάλλον όσα λέω θα παρερμηνευτούν.

Είναι εξωφρενικό. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια. Δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται εδώ, δεν καταλαβαίνουν πως δουλεύει ο αθλητισμός δεν καταλαβαίνουν που βρίσκονται."

Το επιχείρημα πως είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή και γνώση από αθλητισμό ενίσχυσε και ο captain της Σερβίας, Viktor Troicki, που είπε πως η υπηρεσία προσέγγισε και εκείνον, μπερδεύοντάς τον με τον Miomir Kecmanovic!

"Απλώς ήρθαν να κάνουν τη δουλειά τους, ακολουθώντας εντολές άνωθεν. Όμως ήρθαν και σε μένα και με τρόμαξαν! Με πέρασαν για τον Kecmanovic, δεν κάνω πλάκα!" είπε χαρακτηριστικά ο Σέρβος τεχνικός.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots