ATP
Αήττητος στον τελικό ο Sinner! (vids)

 
Αήττητος στον τελικό ο Sinner! (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023 - 18:10

Ο Jannik Sinner λύγισε και τον σκληροτράχηλο Daniil Medvedev έπειτα από μεγάλη μάχη στα ημιτελικά του ATP Finals, για να παραμείνει αήτητος στο τουρνουά και να γίνει ο πρώτος Ιταλός φιναλίστ στην ιστορία του.

Ο Sinner συνεχίζει ανίκητος το τρομερό τουρνουά του στο Τορίνο και επικράτησε του Medvedev με 6-3, 6-7 (4), 6-1 σε έναν ημιτελικό 2,5 ωρών, για να εξασφαλίσει την παρουσία του στον αυριανό τελικό του ATP Finals (19:00GR, COSMOTE SPORT 6HD).

Έγραψε ιστορία μπροστά από τους συμπατριώτες του ο Sinner, ο οποίος έγινε ο 1ος Ιταλός που προκρίνεται σε τελικό στο ATP Finals και θα διεκδικήσει τα μάξιμουμ έπαθλα των 1.500 βαθμών ΑΤΡ και 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματικό έπαθλο.

Θα περιμένει τον άλλον ημιτελικό της ημέρας (22:00GR, COSMOTE SPORT 6HD), μεταξύ του Novak Djokovic και του Carlos Alcaraz, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει για τον τίτλο αύριο. Έχει κερδίσει ήδη τον Djokovic μια φορά σ' αυτό το τουρνουά, ενώ δεν έχει παίξει με τον Alcaraz.

O Sinner κέρδισε τους πιο κρίσιμους πόντους στο 1ο σετ και κατάφερε να το κατακτήσει. Αφού έσβησε το break point που αντιμετώπισε στο 3ο game (1-1, 40-Α), ο Sinner κατάφερε να κάνει break στο επόμενο game, στο οποίο έχανε με 40-0, για να προηγηθεί με 3-1. Μετά απ' αυτό ο Ιταλός υπερασπίστηκε το σερβίς του έως το τέλος του σετ και το κατέκτησε με 6-3.

 

Ο Medvedev ανέβασε πολύ την απόδοσή του στο 2ο σετ και ήταν αισθητά καλύτερος από τον Sinner, παρότι δεν μπόρεσε να το μετουσιώσει και σε ένα break. Η μεγάλη του ευκαιρία ήρθε στο 8ο game, αλλά ο Sinner έσβησε το break point και τελικα κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του, μετά από ένα game 10 λεπτών.

Άλλο break point δεν υπήρξε στο "μαραθώνιο" 2ο σετ και οι δυο παίκτες το οδήγησαν στο tie-break, όπου ο Medvedev παρέμεινε ο καλύτερος παίκτης και επικράτησε με 7-4. 

 

Το momentum άλλαξε ξανά χέρια στο ξεκίνημα του 3ου σετ, με τον Sinner να βρίσκεται σε διπλό break point στο 0-1, 15-40. O Medvedev ισοφάρισε σε 40-40, αλλά ο Ιταλός είχε και 3ο break point, με τον Ρώσο αυτή τη φορά να κάνει διπλό λάθος και να δίνει ένα μεγάλο δώρο στον αντίπαλό του.

 

Ο Sinner αξιοποίησε το δώρο αυτό, κράτησε το σερβίς του για να φτάσει στο 3-0 και στο 4-1 και μετά από ένα νέο μεγάλο game σε διάρκεια, έκανε και double break στο 6ο game (5-1), για να τελειώσει ουσιαστικά το ματς. "Κλείδωσε" την πρόκριση στο σερβίς του για το 6-1 ο Ιταλός, έπειτα από 2 ώρες και 29 λεπτά. 

Αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη νίκη του Sinner απέναντι στον Medvedev, που μειώνει κι άλλο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, σε 3-6 νίκες. Θυμίζουμε πως αυτό το rivalry ήταν στο 6-0 για τον Medvedev έως τον Σεπτέμβριο του 2023!

Στον 7ο τελικό της χρονιάς θα αγωνιστεί ο Sinner, που έχει κερδίσει τους 4 από τους 6 προηγούμενους και θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του στη σεζόν και τον 11ο στην καριέρα του (10-3 σε τελικούς).

Για τον Medvedev η σεζόν ολοκληρώθηκε σήμερα, μια καλή σεζόν στην οποία είχε 66 νίκες (66-16) - τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη, κέρδισε 5 τίτλους και θα τερματίσει στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots