ATP
Εδραιωμένος στο Νο.1 ο Djokovic, στο Νο.6 ο Τσιτσιπάς

 
Εδραιωμένος στο Νο.1 ο Djokovic, στο Νο.6 ο Τσιτσιπάς
© Nicolas Gouhier / FFT
tn team Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 - 7:17

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διατηρήθηκε στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης μετά και το τελευταίο Masters της σεζόν. Εδραιωμένος στην κορυφή του κόσμου ο Novak Djokovic, έπεσε στο Νο.10 ο Holger Rune.

Μετά και την κατάκτηση του Paris Masters για 7η φορά, ο Novak Djokovic όχι απλά κράτησε, αλλά αύξησε τη διαφορά του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από τον Carlos Alcaraz, στους 2.990 βαθμούς. Η διαφορά αυτή θα πέσει στους 1.490 βαθμούς όταν αφαιρεθούν και οι βαθμοί του ATP Finals, είναι όμως μια διαφορά που δύσκολα θα σπάσει πριν από τα τουρνουά της Αυστραλίας τον Ιανουάριο, αφού ο Σέρβος χρειάζεται μόλις μια νίκη στο ATP Finals για να εξασφαλίσει το 8o Year-end No.1 της καριέρας του.

Αναλλοίωτο έμεινε το Top 6, με τον Daniil Medvedev να βρίσκεται στο Νο.3, τον Jannik Sinner στο Νο.4, τον Andrey Rublev στο Νο.5 και τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο.6. Οι Casper Ruud (No.7), Alexander Zverev (No.8) και Taylor Fritz (No.9) ακολουθούν και κέρδισαν από μια θέση, θέσεις τις οποίες έχασε ο Holger Rune. O Δανός δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο στο Bercy και έτσι έχασε 3 θέσεις, υποχωρώντας στο Νο.10.

Τρεις θέσεις κέρδισε ο φιναλίστ του Bercy, Grigor Dimitrov, που ανέβηκε στο Νο.14. Μια θέση κέρδισε ο Nicolas Jarry, που βελτίωσε το career high του για μια ακόμα φορά και βρέθηκε στο Νο.19, ενώ το career high του βελτίωσε και ο Tallon Griekspoor, που κέρδισε 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.21.

Νέο προσωπικό ρεκόρ και για τον Ugo Humbert, που κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.23. Τέλος, ο Roman Safiullin κέρδισε 6 θέσεις και μπήκε για 1η φορά στο Top 40 και συγκεκριμένα στο Νο.39 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, πάντα πρώτος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και δεύτερος ο Στέφανος Σακελλαρίδης, ο οποίος έχασε 9 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.411 αυτή την εβδομάδα.

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας κέρδισε 8 θέσεις αντίθετα, για να βελτιώσει ξανά το career high του, ανεβαίνοντας στο Νο.706 του κόσμου.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Στα διπλά, ο Πέτρος Τσιτσιπάς έχασε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.82, παραμένοντας το Νο.1 στη χώρα μας. Ο αδερφός του, Στέφανος, βρίσκεται στο Νο.114, οι Μιχάλης Περβολαράκης και Μάρκος Καλοβελώνης ακολουθούν στο Νο.216 και στο Νο.272 αντίστοιχα, ενώ ο Στέφανος Σακελλαρίδης ανέβηκε στο Νο.306 και βελτίωσε το career high του.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots